Jongeren leren kunst maken in 3D virtuele wereld

STAD CENTRUM- In het Spacelab van KleurinCultuur (KIC) krijgen kinderen en jongeren een unieke kans om kennis te maken met de werking van de 360-graden camera, 3D pen, 3D printer en ‘3D schilderen in de ruimte’ met de HTC Vive bril en controllers. Wethouder Frits Huis opende het Spacelab afgelopen zaterdag.
Wethouder Frits Huis opende het Spacelab van KleurinCultuur.. (Foto: Fred Rotgans)

Een masterstudente van de Universiteit Utrecht deed onderzoek naar 3D schilderen bij KleurinCultuur. “Zij onderzocht of 3D schilderen met de HTC VIVE het ruimtelijk inzicht van kinderen verbetert ten opzichte van 2D tekenen en schilderen”, aldus Harriët Bosman van KleurinCultuur. “Wij mogen haar kennis gebruiken in onze workshops en de Universiteit Utrecht biedt ons technische ondersteuning. Met financiële ondersteuning van het Cultuurfonds Almere hebben we vier complete VR-sets aan kunnen schaffen, die we op de verschillende locaties inzetten. Een geweldige kans voor de Almeerse jeugd.” Almeerse kunstenaars hebben zich de techniek in de afgelopen maanden eigen gemaakt en zullen de jongeren ondersteunen en stimuleren om op creatieve wijze hun 3D virtuele wereld vorm te geven.
Naast het Spacelab biedt KleurinCultuur een traject met naschoolse workshops op scholen in Almere. “We zijn in september na schooltijd gestart bij Sterrenschool De Ruimte en afgelopen maandag begonnen in ons Artlab Kruidenwijk in OBS Digitalis.”
Tijdens de opening is het mogelijk in te schrijven voor de gratis VR workshops in oktober. Het KIC-SPACELAB wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Almere en werkt hierbij samen met de Universiteit van Utrecht.
Iedere zaterdag in oktober is het KIC-Spacelab te vinden in de Waterfoyer in Kunstlinie Almere Flevoland. Meer informatie: www.kleurincultuur.com.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 14:47

Gerelateerd

Delen