Nieuws
Jonge karateka's in Topsportcentrum POORT - Afgelopen weekend was het Topsportcentrum in Poort het decor van de Dutch Open for Youth. Jonge... 'Sint brengt bijzondere gasten mee uit Spanje'Sint en pieten ondanks storm toch goed aangekomen in Almere Door Bianca Kramer HAVEN - Sinterklaas is met vele pieten, ondanks storm onderweg, ruim op tijd aangekomen in... Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Basisschool De Optimist zamelt elektronica in voor Stichting AAP TUSSEN DE VAARTEN – Bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat is woensdag 15 november de aftrap... Team Jonge Mantelzorgers ontvangt 2000 euro voor innovatieve training ALMERE - Met de opzet voor een nieuw te ontwikkelen training heeft het Team Jonge mantelzorgers van de... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,...

Christa Rietberg, leraar van het jaar
Het geheim van een superjuf

ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een uur lang wordt er bewogen en gesport. De hele gymles straalt rust en plezier uit. Gymjuf Christa Rietberg van de Aventurijn is leraar van het jaar geworden. Volgens haar leerlingen volkomen terecht.

Aan het begin van de les overhandigt een leerling een bundeltje met felicitaties van de klas aan gymjuf Christa. Zichtbaar geroerd besteedt Christa aan iedere felicitatie persoonlijke aandacht. “Dit is zo belangrijk”, vertelt ze even later. “Ieder kind wil graag gezien worden, serieus genomen worden. Daar besteed ik veel aandacht aan. Zo krijg ik een band met de leerlingen. Die is zo essentieel om hen tot leren te brengen.”
De Aventurijn is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Er komen ook leerlingen met een meervoudige beperking. “Juist bij hen is rust en oprechtheid van de leerkracht van groot belang”, legt Christa uit. “Duidelijkheid en structuur horen daar ook bij. En zeker de individuele aandacht. Bij elke gymles kijk ik vooraf welke leerlingen ik krijg. Daar pas ik mijn les op aan zodat iedereen succesbeleving heeft. Dat is altijd puzzelen. Welke toestellen zet ik neer, wat heeft iedere leerling die dag van mij nodig, gedragsmatig en motorisch.”
Jury

Het juryrapport voor de leraar van het jaar was lovend over juf Christa. Met name haar passie voor het vak en haar inzet voor bewegingsonderwijs werden geroemd. “Bewegingsonderwijs is zo belangrijk”, zegt Christa. “Kinderen die veel bewegen leren ook beter.” Op de Aventurijn geeft Christa onder meer rolstoelgym. “Dat kan heel goed. Iedereen, jong, oud, beperkt en niet beperkt moet veel bewegen.”
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2017 - 13:01

Gerelateerd

Delen