Haven krijgt weer wintersfeerverlichting

HAVEN CENTRUM – De nieuwe winkelstraatmanager Eva Koster gaat voorop als het gaat om de revitalisering van het winkelgebied van Almere Haven. “Ik wil dat de inwoners van Almere Haven zich zo snel mogelijk fijn voelen in hun eigen winkelcentrum en dat ze hier gezellig komen winkelen.”

De vergroening van het winkelgebeid is gestart. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Eva heeft in Amsterdam succes gehad met haar winkelstraatprojecten. “We wonnen daar uiteindelijk met de Czaar Peterstraat de prijs voor de beste winkelstraat van Nederland 2015.” Het enthousiasme uit die tijd investeert Eva nu in Almere Haven. Ik doe dat in opdracht van ondernemers, de gemeente Almere en de winkelpandeigenaren. “Ik heb hier vier thema’s waar ik aan werk. Ik stimuleer de economische ontwikkeling van het centrum van haven, ga aan de slag om de ondernemersvereniging nieuw leven in de blazen, lever input aan het Keurmerk Veilig Ondernemen en we moeten aan de slag met de promotie van het centrum van Almere Haven.”

Kerstboom

Koster houdt er van dat er snel tastbare resultaten komen. “Er zijn al successen”, vertelt ze, “Almere Haven krijgt in de donkere dagen weer wintersfeerverlichting. Een grote wens van de Havenaren. Ik wil verlichting in de bomen aan de havenkom, maar ook op de Brink en voor Mariola. En er moet en zal echt een kerstboom op de Markt komen in december. Daar is ook al een groepje bewoners mee bezig. De groep denkt ook aan een ijsbaantje en een levende kerststal. Dat vind ik echt iets van Almere Haven, die bewonersparticipatie maakte ik in Amsterdam nooit mee.”
Verder wil Koster het centrum vergroenen met hanging baskets, en bij de pilaren worden groene klimmers geplant. “Daar zijn we al mee bezig.” Verder is een wens van Koster dat er flink wat geveltuintjes in Almere Haven komen. “Een rij tegels weghalen en leuke en bloeiende planten neerzetten en het centrum ziet er meteen een stuk fleuriger uit. Dan is het fijn en gezellig om hier weer te vertoeven. En o ja, Kunst in de gracht is ook gerealiseerd.”

Leegstand

Verder wil Eva koster de leegstand in het stadsdeelcentrum terugdringen. “Tien procent van de winkelpanden staat leeg, dat is iets boven het landelijk gemiddelde. Dus niet alarmerend. Maar we gaan er wel mee aan de slag. Het is voor de 130 ondernemers die hier zitten van belang dat de loop er flink weer in komt, en zeker ook dat die ondernemers zich weer verenigingen in een bloeiende ondernemersvereniging.”
Hoog op het lijstje van Koster staat ook de verlichting van het centrum. “In 2018 willen we de verlichting van het hele centrum, dus ook van de Havenkom verbeterd hebben.” Alle maatregelen moeten er voor zorgen dat het centrum van Haven aantrekkelijk wordt met het dorpsgevoel van vroeger en dat we daarmee dit stadsdeel kunnen promoten. Daartoe wil ik ook een evenementenkalender voor Almere Haven ontwikkelen zodat de Almeerders weten wat wanneer te doen is in Haven.”

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 14:38

Gerelateerd

Delen