Nieuws
Elsa opent ijsbaan Forum STAD CENTRUM – Wethouder Mark Pol en Olivier Sabbé, voorzitter van de ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA), hebben zaterdag... Lichaam Edwin Takens gevonden ALMERE – Bijna zeven weken was de chefkok van Brasserie Bakboord, Edwin Takens, vermist. Zaterdagochtend 16 december werd... Eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone Filmwijk FILMWIJK - De eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone in Filmwijk is woensdag 13 december uitgereikt door wethouder Frits... Nieuwe afrit naar Almere Haven A6 open HAVEN - De afrit op de A6 naar Almere Haven heeft plaatsgemaakt voor een een nieuwe afrit. De... Samen Stille Nacht zingen STAD CENTRUM – De grote zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) was zondag gevuld met feestelijke kerstmuziek. Het... Scootmobiel rijden voor KWF Kankerbestrijding STAD CENTRUM – Ongeveer 35 scootmobielers verzamelden zich zondag 17 december bij het Flevoziekenhuis voor een tochtje door... Jaarconcert Mokum in Almere is 'gezellig Amsterdams' BOUWMEESTERBUURT – Ruim vierhonderd bezoekers hebben zaterdag 16 december genoten van het jaarconcert van het koor Mokum in... Kerstboom terug in Haven HAVEN - Wethouder Tjeerd Herrema heeft vorige week de verlichting van de kerstboom op de Markt bij Corrosia... Anonieme tip leidt tot vondst hennepkwekerij BUITEN – Een anonieme tip over opvallende bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand aan de Hopperzuigerstraat leidde vorige week tot... Fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ geopend op stadhuis STAD CENTRUM - De fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ van de Aeres Hogeschool in samenwerking met 19 diverse Almeerse...

Leerlingen organiseren OVC Cross

BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere. Wekenlang hebben leerlingen van het Oostvaarders College uit het vijfde leerjaar havo en vwo met examenvak BSM (bewegen, sport en maatschappij), hun best gedaan een goedlopende en vooral leuke cross te organiseren.
De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op 28 november. (Foto: aangeleverd)

De cross is een veldloop van minimaal 2650 meter en maximaal 3700 meter (afhankelijk van de groep waarin wordt gestart), die zowel op verhard als op onverhard terrein plaatsvindt. Het is ook de voorronde voor de Olympic Moves. Sportdocent Marc van den Heuvel: “Olympic Moves is een groot sportevenement voor scholieren uit het hele land met een finale in juni 2018 op Papendal. Onze leerlingen bereiden deze voorronde voor in drie groepen: een publiciteitsgroep, een parcoursgroep en een groep voor het wedstrijdsecretariaat. Iedere leerling heeft een taak en dat wordt uiteindelijk één cross. Na hard werken is het dan bijna zover. De cross kan van start gaan.”
Er zijn acht starts. Om 12 uur begint het schoolteam jongens en vervolgens start er ieder half uur een groep. De laatste cross zal om half vier beginnen. Hierna volgt de prijsuitreiking. Phoebe Klaassen, leerling uit 5 vwo, hoopt op mooi weer en veel support. “We verwachten 800 deelnemers. Iedereen is welkom om de deelnemers aan te moedigen tijdens deze spannende, maar gezellige dag. Kom gerust even kijken.”
Het terrein van SC Buitenboys is te vinden in Almere Buiten aan de Daniel Stalpaerstraat.
Artikel geplaatst op: 23 november 2017 - 13:24

Gerelateerd

Delen