Nieuws
Elsa opent ijsbaan Forum STAD CENTRUM – Wethouder Mark Pol en Olivier Sabbé, voorzitter van de ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA), hebben zaterdag... Lichaam Edwin Takens gevonden ALMERE – Bijna zeven weken was de chefkok van Brasserie Bakboord, Edwin Takens, vermist. Zaterdagochtend 16 december werd... Eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone Filmwijk FILMWIJK - De eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone in Filmwijk is woensdag 13 december uitgereikt door wethouder Frits... Nieuwe afrit naar Almere Haven A6 open HAVEN - De afrit op de A6 naar Almere Haven heeft plaatsgemaakt voor een een nieuwe afrit. De... Samen Stille Nacht zingen STAD CENTRUM – De grote zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) was zondag gevuld met feestelijke kerstmuziek. Het... Scootmobiel rijden voor KWF Kankerbestrijding STAD CENTRUM – Ongeveer 35 scootmobielers verzamelden zich zondag 17 december bij het Flevoziekenhuis voor een tochtje door... Jaarconcert Mokum in Almere is 'gezellig Amsterdams' BOUWMEESTERBUURT – Ruim vierhonderd bezoekers hebben zaterdag 16 december genoten van het jaarconcert van het koor Mokum in... Kerstboom terug in Haven HAVEN - Wethouder Tjeerd Herrema heeft vorige week de verlichting van de kerstboom op de Markt bij Corrosia... Anonieme tip leidt tot vondst hennepkwekerij BUITEN – Een anonieme tip over opvallende bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand aan de Hopperzuigerstraat leidde vorige week tot... Fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ geopend op stadhuis STAD CENTRUM - De fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ van de Aeres Hogeschool in samenwerking met 19 diverse Almeerse...

Echtpaar van woongroep schrijft biografie

STRIPHELDENBUURT – Het is bij het project Levensboek nog niet eerder voorgekomen dat een echtpaar tegelijkertijd besluit om te gaan schrijven. Maandag 20 november werden de beide boeken in de gemeenschappelijke ruimte van de woongroep aan het Mies Deinumplantsoen 1, overhandigd.
Van links naar rechts: Henk Heikens, Willem Jan Hagens, Jacqueline Heikens en Carla Prins. (Foto: aangeleverd)

Twee vrijwilligers van Humanitas Levensboek Almere hebben tegelijkertijd de levensverhalen opgeschreven van het echtpaar Jacqueline en Henk Heikens. Jacqueline en Henk wonen in Woongroep Polter 50-plus en hebben met het Humanitas-project hun biografie gemaakt. Henk en Jacqueline vonden het leuk om hun boek in het bijzijn van hun medebewoners overhandigd te krijgen. De vrijwilligers hadden hun werkzaamheden zo gepland dat ze tegelijk klaar waren.
Jacqueline heeft geschreven over de periode in haar leven dat ze op de Antillen heeft gewoond. Zij had er al dagboeken van bijgehouden en met hulp van vrijwilliger Carla Prins is het een echt boek geworden. Henk heeft onder andere zijn jeugd als bakkerszoon in Groningen door vrijwilliger Willem Jan Hagens heel beeldend laten weergeven.
Herinneringen

Na de feestelijke overhandiging van de boeken is er verder gepraat over het schrijven van levensboeken en over hoe het project Levensboek van Humanitas werkt. En als je het over levensverhalen hebt komen er al gauw allerlei herinneringen naar boven. En niets zo leuk om weer eens te lachen over de dingen van vroeger.
Artikel geplaatst op: 21 november 2017 - 16:01

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: