Nieuws
Elsa opent ijsbaan Forum STAD CENTRUM – Wethouder Mark Pol en Olivier Sabbé, voorzitter van de ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA), hebben zaterdag... Lichaam Edwin Takens gevonden ALMERE – Bijna zeven weken was de chefkok van Brasserie Bakboord, Edwin Takens, vermist. Zaterdagochtend 16 december werd... Eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone Filmwijk FILMWIJK - De eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone in Filmwijk is woensdag 13 december uitgereikt door wethouder Frits... Nieuwe afrit naar Almere Haven A6 open HAVEN - De afrit op de A6 naar Almere Haven heeft plaatsgemaakt voor een een nieuwe afrit. De... Samen Stille Nacht zingen STAD CENTRUM – De grote zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) was zondag gevuld met feestelijke kerstmuziek. Het... Scootmobiel rijden voor KWF Kankerbestrijding STAD CENTRUM – Ongeveer 35 scootmobielers verzamelden zich zondag 17 december bij het Flevoziekenhuis voor een tochtje door... Jaarconcert Mokum in Almere is 'gezellig Amsterdams' BOUWMEESTERBUURT – Ruim vierhonderd bezoekers hebben zaterdag 16 december genoten van het jaarconcert van het koor Mokum in... Kerstboom terug in Haven HAVEN - Wethouder Tjeerd Herrema heeft vorige week de verlichting van de kerstboom op de Markt bij Corrosia... Anonieme tip leidt tot vondst hennepkwekerij BUITEN – Een anonieme tip over opvallende bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand aan de Hopperzuigerstraat leidde vorige week tot... Fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ geopend op stadhuis STAD CENTRUM - De fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ van de Aeres Hogeschool in samenwerking met 19 diverse Almeerse...

Bomen Hollywoodlaan niet vitaal

Door Robert Mienstra
ALMERE – De bomen aan de Hollywoordlaan zijn niet vitaal. De gemeente weet nog niet of zij hier iets aan gaat doen. Bewoners van de Filmwijk hadden van een ambtenaar van de gemeente te horen gekregen dat ook in deze straat gekapt gaat worden.

“We weten dat de ontwikkeling en vitaliteit van de lindebomen aan de Hollywoodlaan te wensen overlaat”, zegt Nicole Klockenbrink van de gemeente. “De groeiplaats-omstandigheden zijn zeker niet optimaal en komen de verdere groei en gezondheid van de bomen niet ten goede.”
Bomenkader

De woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) weet nog niet of er iets met de bomen gaat gebeuren, zoals aan de bewoners wel is gemeld. “Of we hier iets aan gaan doen, wat en wanneer weten we op dit moment nog niet. Zeker is wel dat we tegen die tijd de uitgangspunten van het bomenkader gaan hanteren en omwonenden gaan betrekken bij de eventuele verwijdering en vervanging.”
Halverwege november werden er bomen aan de Ingrid Bergmanstraat in Filmwijk omgezaagd. Bewoners meldden daar dat zij veel te laat over de kap waren geïnformeerd.
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen