Nieuws
Meer bomen op het Floriadeterrein dan ooit Door Robert Mienstra Stedenbouwkundige brengt Floriade tot leven ALMERE – “Bij het ontwerpen van de Floriade en de... Van der Steur start Informatie college Door Robert Mienstra ALMERE - Informateur Ard van der Steur is vandaag begonnen met de verkenningen voor een... Almeerders willen portret koning terug in raadszaal ALMERE – In de verbouwde raadszaal van het stadhuis is momenteel geen portret van koning te zien. Het... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen ALMERE - De gemeente mag het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen tijdens een gerechtelijke procedure die... Ard van der Steur informateur nieuwe coalitie ALMERE – Ard van der Steur wordt de informateur voor een nieuwe coalitie in Almere. “We hebben als... VVD grootste. Anti-Floriade partijen verliezen   Door Robert Mienstra en Marcel Beijer ALMERE – De VVD is de grootste partij geworden in Almere met... Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog STAD CENTRUM – Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de... Kom in de kas zaterdag 7 april BUITENVAART - Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kunnen Almeerders kennismaken met de verrassende wereld... Met je kop op een lantaarnpaal ALMERE – Nu er in Almere geen aanplakborden meer zijn waar politieke partijen hun affiches op mogen plakken,...

Bomen Hollywoodlaan niet vitaal

Door Robert Mienstra
ALMERE – De bomen aan de Hollywoordlaan zijn niet vitaal. De gemeente weet nog niet of zij hier iets aan gaat doen. Bewoners van de Filmwijk hadden van een ambtenaar van de gemeente te horen gekregen dat ook in deze straat gekapt gaat worden.

“We weten dat de ontwikkeling en vitaliteit van de lindebomen aan de Hollywoodlaan te wensen overlaat”, zegt Nicole Klockenbrink van de gemeente. “De groeiplaats-omstandigheden zijn zeker niet optimaal en komen de verdere groei en gezondheid van de bomen niet ten goede.”
Bomenkader

De woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) weet nog niet of er iets met de bomen gaat gebeuren, zoals aan de bewoners wel is gemeld. “Of we hier iets aan gaan doen, wat en wanneer weten we op dit moment nog niet. Zeker is wel dat we tegen die tijd de uitgangspunten van het bomenkader gaan hanteren en omwonenden gaan betrekken bij de eventuele verwijdering en vervanging.”
Halverwege november werden er bomen aan de Ingrid Bergmanstraat in Filmwijk omgezaagd. Bewoners meldden daar dat zij veel te laat over de kap waren geïnformeerd.
Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 10:53

Gerelateerd

Delen