Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger

door Marcel Beijer
MUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de kerstdagen naderen – zullen heilsoldaten ook weer actief worden om de medemens te helpen. De 84-jarige Jo Bosma uit Muziekwijk collecteerde vorige week mee langs de deuren. Want ook al is hij al jaren met pensioen: hij blijft zich inzetten voor de eenzame mensen. Ook in Almere.

Jo Bosma in winkelcentrum Muziekwijk: “Collecteren verrijkt je leven.” (Foto: Fred Rotgans)


“De reden waarom ik nog altijd collecteer is mijn bezorgdheid over toenemende problemen van vooral eenzame mensen en de toenemende groep mensen die verward is”, zegt Bosma. “Zelf ben ik bijna 84 jaar en zal, naar de mens gesproken, het stokje moeten overgeven aan anderen. Gelukkig heeft korps Almere een zeer gemotiveerde groep mensen heilsoldaten en vrienden die collecteren om de stijgende nood zoveel mogelijk te proberen terug te dringen.”
Zestig jaar lang is Bosma zelf ook actief voor het Leger. “Maar niet alleen voor het Leger, ook voor andere doelen als KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton. Het is geweldig om mee te doen aan de straatcollectes. Je dient een goed doel en het geeft je voldoening om met mensen in gesprek te gaan. Het zijn vaak korte, maar o zulke mooie momenten, die anderen en jezelf kunnen verrijken.”
De inwoner van Muziekwijk doet daarom een oproep aan Almeerders om mee te helpen met collecteren voor goede doelen met een CBF-keurmerk. “Doelen die er toe doen. Zo vind ik persoonlijk dat vooral op het gebied van kunst en cultuur er veel werk te verrichten is. Dat is belangrijk voor ons allemaal, waarbij ik het belang muziek en zang wil aanbevelen.”
Volgens Bosma heeft Almere het geluk om over een geweldige vrijwilligersorganisatie (VMCA) en wijkteams te beschikken. “Wat zou het geweldig zijn als de gezamenlijke organisaties er in slagen om iets op te zetten in welke vorm dan ook waarin collectevrienden elkaar kunnen vinden en elkaars know how gebruiken. Ik droom van een Almere waar vrede heerst en de inwoners zich samen zullen bundelen tot een hechte eenheid. Samen delen en dit betekent gewoon om samen op te trekken en te werken aan een samenleving waarin wij elkaar veel gunnen.“

Artikel geplaatst op: 13 december 2017 - 16:09

Gerelateerd

Delen