Nieuws
Meer bomen op het Floriadeterrein dan ooit Door Robert Mienstra Stedenbouwkundige brengt Floriade tot leven ALMERE – “Bij het ontwerpen van de Floriade en de... Van der Steur start Informatie college Door Robert Mienstra ALMERE - Informateur Ard van der Steur is vandaag begonnen met de verkenningen voor een... Almeerders willen portret koning terug in raadszaal ALMERE – In de verbouwde raadszaal van het stadhuis is momenteel geen portret van koning te zien. Het... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen ALMERE - De gemeente mag het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen tijdens een gerechtelijke procedure die... Ard van der Steur informateur nieuwe coalitie ALMERE – Ard van der Steur wordt de informateur voor een nieuwe coalitie in Almere. “We hebben als... VVD grootste. Anti-Floriade partijen verliezen   Door Robert Mienstra en Marcel Beijer ALMERE – De VVD is de grootste partij geworden in Almere met... Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog STAD CENTRUM – Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de... Kom in de kas zaterdag 7 april BUITENVAART - Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kunnen Almeerders kennismaken met de verrassende wereld... Met je kop op een lantaarnpaal ALMERE – Nu er in Almere geen aanplakborden meer zijn waar politieke partijen hun affiches op mogen plakken,...

Constructieve Floriade-avond Filmwijk

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – “Er komt een streng parkeerregime tijdens de Floriade in Filmwijk”, zei wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) woensdagavond tijdens de Floriadebijeenkomst van het bewonersplatform Filmwijk. Dit als antwoord op vragen van bewoners die zich zorgen maakten over eventuele parkeerdruk in hun wijk tijdens het evenement Floriade.

Met deze uitspraak stelde de wethouder de bewoners tevreden. “Het wordt parkeren voor bewoners, hun familie en vrienden. Andere automobilisten hebben er tijdens het evenement niets te zoeken en dat gaan we handhaven”, stelde de wethouder.

Een aantal bewoners kwam met voorstellen om de strook tussen het Vogeleiland en de Veluwedreef te vergroenen “om zo ook de geluidsoverlast van de A6 tegen te gaan.” De wethouder liet in het midden of hij aan die wens tegemoet kon komen. “Vergroening daar levert geen geluidsreductie van de A6 op. Daarom gaan we speciaal fluisterasfalt op de A6 toepassen.”

Kasteel
De vraag wat er met het kasteel gaat gebeuren beantwoordde de wethouder met: “Het kasteel is mij wel een doorn in het oog. Er zijn nu gesprekken gaande over het kasteel, maar daar zit nog niet veel schot in.”

Brug
Welke brug er gaat komen van de Filmwijk naar de Floriade is nu in de ontwikkelingsfase. “Er is budget voor vrij gemaakt door de raad”, zei Herrema. “Uiteindelijk worden er twee ontwerpen aan de inwoners van de stad voorgesteld. Zij mogen stemmen en het winnende concept wordt gebouwd.”

De Floriade-avond bleek voor veel Filmwijkers constructief. Alle vragen werden door de wethouder beantwoord voordat het slotwoord gesproken werd. Uiteindelijk leverde de avond slechts één boze mevrouw op die de Floriade maar niks vond. De toelichting van stedebouwkundige Ria van Dijk werd zelfs beloond met een applaus door de volle zaal.

 

 

Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 21:17

Gerelateerd

Delen