Nieuws
Elsa opent ijsbaan Forum STAD CENTRUM – Wethouder Mark Pol en Olivier Sabbé, voorzitter van de ondernemersvereniging Stadshart Almere (OVSA), hebben zaterdag... Lichaam Edwin Takens gevonden ALMERE – Bijna zeven weken was de chefkok van Brasserie Bakboord, Edwin Takens, vermist. Zaterdagochtend 16 december werd... Eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone Filmwijk FILMWIJK - De eerste gratis parkeerontheffing blauwe zone in Filmwijk is woensdag 13 december uitgereikt door wethouder Frits... Nieuwe afrit naar Almere Haven A6 open HAVEN - De afrit op de A6 naar Almere Haven heeft plaatsgemaakt voor een een nieuwe afrit. De... Samen Stille Nacht zingen STAD CENTRUM – De grote zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) was zondag gevuld met feestelijke kerstmuziek. Het... Scootmobiel rijden voor KWF Kankerbestrijding STAD CENTRUM – Ongeveer 35 scootmobielers verzamelden zich zondag 17 december bij het Flevoziekenhuis voor een tochtje door... Jaarconcert Mokum in Almere is 'gezellig Amsterdams' BOUWMEESTERBUURT – Ruim vierhonderd bezoekers hebben zaterdag 16 december genoten van het jaarconcert van het koor Mokum in... Kerstboom terug in Haven HAVEN - Wethouder Tjeerd Herrema heeft vorige week de verlichting van de kerstboom op de Markt bij Corrosia... Anonieme tip leidt tot vondst hennepkwekerij BUITEN – Een anonieme tip over opvallende bouwwerkzaamheden in een bedrijfspand aan de Hopperzuigerstraat leidde vorige week tot... Fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ geopend op stadhuis STAD CENTRUM - De fototentoonstelling ‘Almere aan tafel’ van de Aeres Hogeschool in samenwerking met 19 diverse Almeerse...

Constructieve Floriade-avond Filmwijk

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – “Er komt een streng parkeerregime tijdens de Floriade in Filmwijk”, zei wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) woensdagavond tijdens de Floriadebijeenkomst van het bewonersplatform Filmwijk. Dit als antwoord op vragen van bewoners die zich zorgen maakten over eventuele parkeerdruk in hun wijk tijdens het evenement Floriade.

Met deze uitspraak stelde de wethouder de bewoners tevreden. “Het wordt parkeren voor bewoners, hun familie en vrienden. Andere automobilisten hebben er tijdens het evenement niets te zoeken en dat gaan we handhaven”, stelde de wethouder.

Een aantal bewoners kwam met voorstellen om de strook tussen het Vogeleiland en de Veluwedreef te vergroenen “om zo ook de geluidsoverlast van de A6 tegen te gaan.” De wethouder liet in het midden of hij aan die wens tegemoet kon komen. “Vergroening daar levert geen geluidsreductie van de A6 op. Daarom gaan we speciaal fluisterasfalt op de A6 toepassen.”

Kasteel
De vraag wat er met het kasteel gaat gebeuren beantwoordde de wethouder met: “Het kasteel is mij wel een doorn in het oog. Er zijn nu gesprekken gaande over het kasteel, maar daar zit nog niet veel schot in.”

Brug
Welke brug er gaat komen van de Filmwijk naar de Floriade is nu in de ontwikkelingsfase. “Er is budget voor vrij gemaakt door de raad”, zei Herrema. “Uiteindelijk worden er twee ontwerpen aan de inwoners van de stad voorgesteld. Zij mogen stemmen en het winnende concept wordt gebouwd.”

De Floriade-avond bleek voor veel Filmwijkers constructief. Alle vragen werden door de wethouder beantwoord voordat het slotwoord gesproken werd. Uiteindelijk leverde de avond slechts één boze mevrouw op die de Floriade maar niks vond. De toelichting van stedebouwkundige Ria van Dijk werd zelfs beloond met een applaus door de volle zaal.

 

 

Artikel geplaatst op: 06 december 2017 - 21:17

Gerelateerd

Delen