Nieuws
Meer bomen op het Floriadeterrein dan ooit Door Robert Mienstra Stedenbouwkundige brengt Floriade tot leven ALMERE – “Bij het ontwerpen van de Floriade en de... Van der Steur start Informatie college Door Robert Mienstra ALMERE - Informateur Ard van der Steur is vandaag begonnen met de verkenningen voor een... Almeerders willen portret koning terug in raadszaal ALMERE – In de verbouwde raadszaal van het stadhuis is momenteel geen portret van koning te zien. Het... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen ALMERE - De gemeente mag het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen tijdens een gerechtelijke procedure die... Ard van der Steur informateur nieuwe coalitie ALMERE – Ard van der Steur wordt de informateur voor een nieuwe coalitie in Almere. “We hebben als... VVD grootste. Anti-Floriade partijen verliezen   Door Robert Mienstra en Marcel Beijer ALMERE – De VVD is de grootste partij geworden in Almere met... Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog STAD CENTRUM – Vanaf zaterdag 14 april is de tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de... Kom in de kas zaterdag 7 april BUITENVAART - Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kunnen Almeerders kennismaken met de verrassende wereld... Met je kop op een lantaarnpaal ALMERE – Nu er in Almere geen aanplakborden meer zijn waar politieke partijen hun affiches op mogen plakken,...

Keolis: reizen voor ouderen met ons duurder dan met Connexxion

ALMERE – Ouderen uit Kruidenwijk uitten hun zorgen over de tarieven die de nieuwe busmaatschappij in Almere, Keolis, hanteert voor ouderen. Volgens Keolis klopt het dat busreizen voor 65-plussers met Connexxion in de daluren wel degelijk goedkoper was dan vanaf 10 december met Keolis het geval is.

 

In de concessie voor het busvervoer is voorgeschreven dat ouderen (65-plus) 34 procent leeftijdskorting krijgen bij het reizen op saldo. Ook zijn de Randstad Noord-abonnementen voorgeschreven, met een leeftijdskorting voor 65-plussers. ’65-plussers reizen daarmee (een stuk) goedkoper dan andere volwassenen’, zo meldde de gemeente vorige week. Keolis heeft er voor gekozen geen Dal Vrij 65+ abonnement op te nemen zoals Connexxion die voert. ‘De lage prijsstelling van zo’n abonnement past niet bij het intensieve gebruik ervan.’ Volgens Keolis-woordvoerder Manon Denessen klopt dat. “65-plussers kunnen met allGo wel met korting reizen. Die korting kan alleen worden verrekend als je met een persoonlijke OV-chipkaart op saldo reist. De korting geldt voor het basistarief en het instaptarief. Met de OV-chipkaart betaalt de reiziger voor de afstand die hij of zij heeft afgelegd. De totale kosten per rit bestaan uit het basistarief plus de kosten voor het aantal kilometers dat is afgelegd.” Daarvoor is geen speciaal tarief voor ouderen in de daluren.

 

Laag kilometertarief

Volgens Keolis zijn de kilometertarieven in Almere het goedkoopst van Nederland. “Het kilometertarief wordt jaarlijks vastgesteld op basis van indexering en de kostprijs-ontwikkelingen. Dit gebeurt in overleg met de opdrachtgever, in dit geval de gemeente Almere, en Reizigersvereniging ROCOVF Flevoland.”

 

Keolis of allGo?

Keolis Nederland hanteert in Almere een aantal merknamen. AllGo voor de stadsbussen en R-net voor de bussen die in de streek rijden. Keolis zet in totaal rond de honderd bussen in, waaronder een aantal zero-emissie bussen.

Artikel geplaatst op: 07 december 2017 - 13:58

Gerelateerd

Delen