Hudson’s Bay overweegt Europa te verlaten

ALMERE - Warenhuis Hudson’s Bay overweegt zijn Europese bezittingen te verkopen, en dat terwijl er bijvoorbeeld in Almere pas op 20 september een nieuwe vestiging in het voormalige V&D-pand is geopend.

De opening van de Almeerse vestiging in september. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Hudson’s Bay is na de zomer begonnen om vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland, met de vestiging van een stuk of zestien warenhuizen. De activistische aandeelhouder Jonathan Litt wil dat de commissarissen in het bestuur van Hudson’s Bay Company (HBC) onderzoeken of het concern wel in Europa kan blijven, blijkt uit een brief die in handen is van De Financiële Telegraaf.

Dat geldt zowel voor Hudson’s Bay in Nederland als de winkels van Kaufhof in Duitsland en Inno in België. Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (3,89 euro) per aandeel opleveren. Litt vindt dat het Canadese warenhuis meer geld voor zijn aandeelhouders kan verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Een woordvoerder van HBC laat weten dat het bestuur inderdaad kijkt naar de verkoop van Europese activiteiten, maar dat het dat doet om een antwoord te geven op het bod van drie miljard euro dat Karstadt uitbracht op Galeria Kaufhof.
Hudson’s Bay Company zag zijn verlies in het derde kwartaal bijna verdubbelen tot omgerekend 162 miljoen euro, mede door de hoge investeringen in Nederland.
Directeur winkeloperatie Edwin Boer van de Nederlandse tak zei onlangs nog dat alle geplande vestigingen in ons land zeker opengaan.

Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 08:43

Gerelateerd

Delen