Nieuws
Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles...

Hudson’s Bay overweegt Europa te verlaten

ALMERE - Warenhuis Hudson’s Bay overweegt zijn Europese bezittingen te verkopen, en dat terwijl er bijvoorbeeld in Almere pas op 20 september een nieuwe vestiging in het voormalige V&D-pand is geopend.

De opening van de Almeerse vestiging in september. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Hudson’s Bay is na de zomer begonnen om vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland, met de vestiging van een stuk of zestien warenhuizen. De activistische aandeelhouder Jonathan Litt wil dat de commissarissen in het bestuur van Hudson’s Bay Company (HBC) onderzoeken of het concern wel in Europa kan blijven, blijkt uit een brief die in handen is van De Financiële Telegraaf.

Dat geldt zowel voor Hudson’s Bay in Nederland als de winkels van Kaufhof in Duitsland en Inno in België. Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (3,89 euro) per aandeel opleveren. Litt vindt dat het Canadese warenhuis meer geld voor zijn aandeelhouders kan verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

Een woordvoerder van HBC laat weten dat het bestuur inderdaad kijkt naar de verkoop van Europese activiteiten, maar dat het dat doet om een antwoord te geven op het bod van drie miljard euro dat Karstadt uitbracht op Galeria Kaufhof.
Hudson’s Bay Company zag zijn verlies in het derde kwartaal bijna verdubbelen tot omgerekend 162 miljoen euro, mede door de hoge investeringen in Nederland.
Directeur winkeloperatie Edwin Boer van de Nederlandse tak zei onlangs nog dat alle geplande vestigingen in ons land zeker opengaan.

Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 08:43

Gerelateerd

Delen