Studenten organiseren feestelijke housewarming fietsenstallingen

STAD CENTRUM – In de fietsstalling onder de nieuwe bibliotheek in Stad wordt donderdag 21 december een housewarming gegeven. Alle inwoners van Almere zijn uitgenodigd.
Het evenement wordt georganiseerd door studenten van Windesheim Flevoland. In opdracht van de gemeente en in samenwerking met Almere Centrum en Stichting Academie van de Stad worden de fietsenstallingen opnieuw onder de aandacht van de inwoners gebracht.
Tijdens de housewarming is er muziek, warme chocolademelk en wat lekkers voor iedere bezoeker. Vanaf 15:00 uur zal er bij elke vijftigste bezoeker een prijs uitgereikt worden. Onder de naam HetFietsHuis op Facebook en Instagram kan iedereen op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de actie. Tussen 15.00 en 15.15 uur zal er knallend worden gestart door meteen meerdere prijzen te verloten.
Spaaractie

Deze dag zal ook de spaaractie starten. Door de fiets in december en januari vijf keer in de fietsenstallingen te parkeren kan men sparen voor leuke kortingen bij verschillende winkels. Naast de kleinere prijzen is er die dag ook een hoofdprijs te winnen: een fiets.
In de fietsenstalling zijn attributen aanwezig waarmee leuke foto’s gemaakt kunnen worden. De bedoeling is dat deze foto’s gedeeld worden op Instagram of Facebook met de hashtag: ‘#HetFietsHuis’. Aan het eind van de dag zal de hoofdprijs worden verloot onder de deelnemers.
Dit project heeft als doel om de bekendheid van de gratis fietsenstallingen te vergroten. Er worden op dit moment nog veel fietsen fout geparkeerd. Hierdoor wordt de toegankelijkheid van het centrum verminderd. De fietsen veroorzaken blokkades voor winkeliers, ondernemers en de hulpdiensten.
Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 11:15

Gerelateerd

Delen