Extra bussen naar Gooisekant tijdens ochtendspits

ALMERE - Keolis Nederland en de gemeente Almere bieden vanaf 8 januari extra busritten aan op het traject Station Parkwijk via ’t Oor naar Station Almere Poort, waarmee ook bij de haltes op de Gooisekant wordt gestopt. Dit na klachten van reizigers over de slechte bereikbaarheid van het gebied.

onderschrift


Na de start van het busvervoer op 10 december door Keolis Nederland, de vervoerder achter de allGo en R-net bussen in Almere, bleek dat de R-net streeklijnen 322 en 323 tijdens de spits vaak overvol waren, met opmerkingen van reizigers en chauffeurs tot gevolg. “Op basis van de informatie over aantallen reizigers, die beschikbaar was tijdens de aanbesteding, zou er voldoende capaciteit voor alle reizigers moeten zijn. In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen.”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder van Keolis Nederland. “Tevens hebben wij het idee dat reizigers het alternatieve traject naar Poort, via metrolijn M4 nog niet hebben gevonden. Daarom bieden wij de komende maanden een oplossing met extra ritten tijdens de ochtendspits.“

Hoe mee te reizen?


De extra bussen zijn goed te herkennen. De ritten worden gereden met de blauwe 15 meter allGo stadsbussen. De extra ritten zijn niet zichtbaar in de reisinformatie of op de dienstregeling. De bussen rijden enkele minuten voorafgaand aan de reguliere rit. De extra bus komt dus iets vóór de reguliere bus op de halte aan. Op de bestemmingsaanduiding op de bus staat: “Almere Poort versterkingsrit”. Alle vervoerbewijzen die geldig zijn in de R-net bussen zijn ook geldig in de allGo versterkingsbussen. AllGo biedt hiermee extra reismogelijkheden naar Gooisekant en hoopt zo dat het reizen in de drukke ochtendspits comfortabeler en sneller wordt.
De inzet van versterkingsbussen is een tijdelijk project dat medio april zal worden geëvalueerd.

Artikel geplaatst op: 10 januari 2018 - 10:01

Gerelateerd

Delen