Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Almere City FC terug naar echt gras

Door Robert Mienstra

De Almeerse profclub Almere City FC gaat komend seizoen weer voetballen op echt gras. Het kunstgras wordt in juni verwijderd en vervangen door een echte grasmat.

 

Dit nieuws bracht directeur John Bes van Almere City FC tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het stadion van de profclub. "Wij zijn een van de eerste Betaald Voetbal Organisaties die weer terug gaat naar echt gras."

Het kunstgras was bij diverse voetbalclubs afgelopen tijd onderwerp van discussie. Met name de koolstofkorrels zouden slechte invloed op de gezondheid kunnen hebben. Of dit een reden is om terug te gaan naar echt gras, meldde Bes niet. Feit is wel dat het bij de wedstrijden van de Almeerse club uit de Jupiler Leage voor de wedstrijd weer naar vers gemaaid gras gaat ruiken en dat spelers onder de modder het veld kunnen gaan verlaten. 

Artikel geplaatst op: 10 januari 2018 - 18:27

Gerelateerd

Delen