Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij kreeg signalen van Almeerders die boos zijn over de vele omleidingen en onduidelijke bewegwijzering. “We snappen dat deze werkzaamheden moeten gebeuren, maar het zou minder hinder voor de fietser moeten opleveren”, aldus fractie-assistent René Claessens. “Het risico bestaat dat de fiets hierdoor zijn aantrekkelijkheid als vervoermiddel verliest."
Het CDA kreeg signalen van Almeerders die boos zijn over de vele omleidingen en onduidelijke bewegwijzering op fietspaden. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Veel werkzaamheden aan fietspaden worden, volgens Claessens, op dit moment tegelijkertijd uitgevoerd. “Vooral bij de fietssnelweg van Almere, het Spoorbaanpad, wordt het geduld van de fietser op de proef gesteld. Met zo’n 13.000 gebruikers per dag is het Spoorbaanpad een heel belangrijke verkeersader in de stad. Over een groot traject liggen verschillende korte stukken van 300-500 meter open, te wachten op een nieuwe laag asfalt. Het oude asfalt was voor de werkzaamheden al verwijderd. Er kon een paar maanden niet worden geasfalteerd vanwege de slechte weersomstandigheden en omdat het asfalt niet leverbaar was. Te denken valt aan het stuk tussen de Charlie Chaplinweg en het Humbertpad in Stad of het stuk op een deel van het Chopinpad (tussen de bushaltes Station Muziekwijk en Componistenpad)."
Fietsers zijn het, volgens het CDA, zat. “Er staan hekken, maar het is voor fietsers niet te zien dat er wat gebeurt. Op sommige plekken zijn hekken al opzij geschoven en fietsen de fietsers gewoon verder op de route.” Fietsers die wel de omleiding volgden voelden zich regelmatig onveilig. “Zo hoorden wij van vrouwen dat ze die te volgen omleiding die bijvoorbeeld door het Beatrixpark voert, onveilig vonden. We ontvingen ook signalen van mensen die ik het donker hun weg moesten vinden op onduidelijke plekken, waarbij de bewegwijzering in het donker niet goed zichtbaar was."
Het CDA stelde daarom schriftelijke vragen over de omleidingen op fietspaden en de onduidelijke bewegwijzering aan het college van burgemeester en wethouders. Deze vragen werden vorige week beantwoord. “Hoewel de antwoorden een oplossingsrichting bieden, willen we over de antwoorden met het college in gesprek. Dat staat gepland voor de Politieke Markt van komende donderdag", zegt Claessens.
Werkzaamheden hervat

Vorige week vrijdag kwam de gemeente met het bericht dat er maandag 22 januari is gestart met werkzaamheden aan het Spoorbaanpad. Het tijdelijke asfalt ter hoogte van de dwarsverbindingen wordt verwijderd en vanaf woensdag 24 januari wordt de asfaltonderlaag aangebracht. Dit duurt tot en met vrijdag 26 januari. Daarna worden de werkzaamheden in de week van 29 januari afgemaakt en gaat het fietspad weer open.
De rode asfaltlaag wordt in het voorjaar aangebracht.
Artikel geplaatst op: 23 januari 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen