Heiko van de Wal conciërge van het jaar

POORT – Compleet verrast, werd conciërge Heiko van de Wal, van Sterrenschool de Ruimte, vrijdag feestelijk onthaald op school door de leerlingen, ouders en docenten van zijn school. Van der Wal is de Almeerse Conciërge van het Jaar 2017. Hij ontving de inmiddels bekende bokaal uit handen van D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen en Martine van Bemmel, lijsttrekker D66 Almere.
Heiko van de Wal is de techneut, troostende schouder en pleisterplakker van Sterrenschool De Ruimte, zo beamen leerkrachten en ouders. (Foto: Fred Rotgans)

Martine van Bemmel, D66-raadslid en lijsttrekker overhandigde een grote bos bloemen aan een nog steeds beduusde Heiko van de Wal. Zij wees op het belang van conciërges op scholen. “Vaak is het eerste wat de leerling ziet als hij of zij door de poort fietst, het gezicht van de conciërge. Die is een belangrijk aanspreekpunt voor de leerlingen. De troostende schouder, de vertrouwenspersoon waar je je hart bij kan uitstorten, maar die je ook streng aanspreekt als je weer ’s te laat komt voor de les. D66 vindt dat onze kinderen een conciërge op hun school verdienen.”
Heiko verdient het écht

Heiko van de Wal is de techneut, troostende schouder en pleisterplakker van Sterrenschool De Ruimte, zo beamen leerkrachten en ouders. “Hij verdient het écht.” De winnaar zelf had er nauwelijks woorden voor: “Bedankt allemaal, maar we doen het allemaal samen en deze beker is ook voor jullie”, zo sprak hij de kinderen toe. Heiko stond deze ochtend in het middelpunt van de belangstelling. Zo werd hij toegezongen en mocht hij plaatsnemen op een speciale troon. Na afloop was er limonade voor iedereen en werden er mandarijnen uitgedeeld.
Artikel geplaatst op: 30 januari 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen