'Ik ontdekte dat er goed voor de veiligheid van de chauffeurs wordt gezorgd'
Khalid (15) voor één dag Baas bij allGo

Door Robert Mienstra
ALMERE – “AllGo is een goed bedrijf, het besteedt veel aandacht aan veiligheid en het rijdt met opvallend ruime bussen.” Dit zegt Khalid Kummer, leerling van het Buitenhoutcollege. Khalid deed mee aan De Baas van Morgen, een project van JINC.
Directeur Chris Hogeveen en Baas van Morgen Khalid Kummer runden samen één dag allGo. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Leerlingen gingen deze dag letterlijk op de stoel van een directeur van een grote onderneming zitten om zo het bedrijfsleven van binnenuit te ontdekken. Khalid nam de plaats op de directeursstoel van Chris Hogeveen, directeur van allGo, de maatschappij die sinds kort het busvervoer in Almere doet.
BOA’s

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren basisschool- en vmboleerlingen hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Khalid sprak met diverse leidinggevenden en werknemers van allGo. “Ik ontdekte dat er goed voor de veiligheid van de chauffeurs wordt gezorgd”, vertelt Khalid. “En ik heb ook een ander beeld gekregen van de BOA’s. Dat zijn niet alleen maar mensen die boetes uitschrijven. Ze zorgen voor de veiligheid in de bus,en verlenen service, ze helpen ook vaak mensen.”
Het viel Khalid op dat er op sommige buslijnen meer BOA’s zijn dan op andere. “Daar heb ik ook een vraag over gesteld. Als antwoord kreeg ik dat ze daar zeker eens naar zouden kijken.”
Khalid wil later laborant worden. “Ik leer vandaag dat verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken belangrijk is. Daar zal ik in mijn latere werk zeker wat aan hebben.”
Verbinding

Directeur Chris Hogeveen geniet zichtbaar van de aanwezigheid van Khalid. “Hij en zijn vrienden gaan vaak met de bus. Zo krijg ik nuttige informatie van een ervaringsdeskundige. Zo ontdek is dat ze allemaal gebruik maken van de social media van allGo. Khalid leert zo ons bedrijf van binnen kennen. Dit is echt leuk om samen met hem te doen.”
Hoewel allGo nog maar net in Almere is gevestigd, doet het bedrijf toch al mee aan Baas van Morgen. “Ik vind de verbinding met reizigers en jeugd belangrijk. Almere is een actieve stad met lef. Deze leerling op mijn stoel zetten, past daar goed bij. allGo wil graag een maatschappelijke rol vervullen in de stad en jongeren op deze manier dichterbij het bedrijfsleven brengen. Met Khalid is dat zeker gelukt. En ik heb er als directeur ook nog eens veel aan gehad.”
Artikel geplaatst op: 30 januari 2018 - 15:29

Gerelateerd

Delen