Eerste twee lammetjes geboren

VROEGE VOGELBOS - In de Schaapskooi van Stad & Natuur in het Vroege Vogelbos is dinsdag 30 januari de jaarlijkse ‘babyboom’ gestart met de geboorte van twee ooilammetjes. Moederschaap en de twee dochters maken het goed.
De lammeren van de schaapskudde van Stad & Natuur zijn dit jaar wat eerder gepland zodat zij bij de start van de lente al naar buiten kunnen om te helpen met het begrazen van de berenklauw. (Foto: aangeleverd)

De lammeren zijn dit jaar wat eerder gepland zodat zij bij de start van de lente al naar buiten kunnen om te helpen met het begrazen van de berenklauw. Dan is de reuzenberenklauw nog niet zo groot en kunnen de lammeren er uitstekend bij.
De lammetjes zijn altijd te zien door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi aan de Muiderweg 8 in Almere Haven. Tijdens de gratis schapenpraatjes op dinsdag- en zondagmiddag wordt uitleg gegeven over de schapen en met een beetje geluk wordt er op dat moment een lammetje geboren. Met zoveel drachtige ooien (vrouwelijke schapen) is die kans zeker aanwezig.
Tot en met 20 maart zijn er elke dinsdag van 15.30 tot 16.00 uur en in de even weken op zondag van 14.00 tot 14.30 uur schapenpraatjes. Zondag 25 maart wordt het lammetjesseizoen afgesloten met een lammetjesdag bij de schaapskooi.
Op www.facebook.com/Stadennatuur/ is een filmpje te zien van de geboorte van deze eerste lammetjes.
Wolfabriek

De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos én ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie.
Artikel geplaatst op: 31 januari 2018 - 13:58

Gerelateerd

Delen