Veertig nieuwe Groene Spelddragers erbij

STAD CENTRUM – Tijdens de Energiemarkt in het stadhuis heeft wethouder Tjeerd Herrema donderdag 1 februari veertig Growing Green City-spelden uitgereikt. Dit speldje, dat voor de negende keer werd uitgereikt, is een blijk van waardering aan Almeerders die zich inzetten voor een groen en gezond Almere.

Wethouder Herrema (midden) reikte tijdens de Energiemarkt in het stadhuis aan veertig mensen een Growing Green City-speld uit. Waaronder aan Reiner Swaen (rechts). (Foto: Fred Rotgans)


Er is slechts één criterium voor het krijgen van dit speldje: het initiatief dat genomineerd wordt moet bijdragen aan een groen en gezond Almere. Op dit moment zijn er meer dan 250 spelddragers en daar zijn er sinds donderdag meer dan veertig bij.
En dat vanwege uiteenlopende redenen. Van energieambassadeurs die zich inzetten om energie te besparen in de stad, tot een directeur van een basisschool omdat ze zich inzet om een gezonde school te zijn tot een imker van Volkstuinvereniging Waterland. Heel divers maar allemaal met inzet voor de Almeerse samenleving. Energieambassadeur Reiner Swaen: "Erg leuk om even in het zonnetje te worden gezet en het gevoel te krijgen dat we voor een goede zaak, het milieu, bezig zijn."

Energiemarkt


De Growing Green Spelduitreiking was het slotstuk van de Energiemarkt in de hal van het stadhuis. Er waren kramen van Energie Werkt!, productieatelier Mija, Brei en Hakerij, Brei- en Haakgroep Almere en Talent in Opleiding. Bezoekers werden geïnformeerd en geïnspireerd over energiebesparing, energiewinning en energie krijgen.
Vrijdag 2 februari was het Warme Truiendag. Om energieverspilling tegen te gaan, werd op die dag op veel plekken in Nederland de verwarming lager gezet. Ook in het stadhuis ging die dag de temperatuur van de verwarming omlaag.

Artikel geplaatst op: 06 februari 2018 - 10:45

Gerelateerd

Delen