Gratis internetcursussen voor beginners in bibliotheek

Door Robert Mienstra
ALMERE - Bij de overheid zijn steeds meer zaken digitaal te regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte , een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen geeft de bibliotheek digivaardigheidscursussen. “De echte beginners leren omgaan met de computer, omgaan met de muis, een e-mailadres aanmaken en andere instapvaardigheden”, zegt José van bergen, coördinator basisvaardigheden van de bibliotheek.
(Foto: aangeleverd)

“In de workshop ‘klik en tik’ leren de deelnemers in vier lessen de muis te gebruiken, het toetsenbord gebruiken, te zoeken op internet en hoe te e-mailen”, vertelt Van Bergen. “Het is de instapcursus voor mensen die nog niets weten van de computer en internet. Er is veel individuele aandacht. Maximaal zes mensen kunnen aan een cursus deelnemen.”
Aanvang 1 maart in Buiten, 4 april in Stad, 4 mei in Haven.
Digisterker

De cursus Digisterker is de vervolgcursus op Klik en Tik. “In vier bijeenkomsten met maximaal acht deelnemers werken we nogmaals aan e-mailen”, zegt Van Bergen. “Verder gaan we in op het gebruik van de DigiD. Een belangrijk onderdeel zijn de online-diensten van de gemeente. Hoe maak je online een afspraak bij burgerzaken, hoe vraag je een toeslag aan, hoe maak je een melding dat er op straat iets niet goed is. Dat zijn allemaal vragen die we met de cursisten gaan beantwoorden.”
Aanvang 1 maart in Stad en 7 juni in Stad.
Aanmelden

Voor beide workshops aanmelden bij de balie van de bibliotheek aan het Stadhuisplein.
Gevorderde internetters kunnen zich aanmelden via www.denieuwebibliotheek.nl.
Digitale helpdesk

De bibliotheek Almere heeft verder een digitale helpdesk. Een gratis spreekuur voor alle vragen over onder meer internetbankieren, e-books, OV-chipkaart, DigiD. Ook dit spreekuur is gratis.
Stad: elke dinsdag en donderdag van 14.00 – 17.00 uur
Buiten: elke maandag 14.30 - 15.30 uur
Haven: elke donderdag 14.30 – 15.30 uur
Artikel geplaatst op: 31 januari 2018 - 08:55

Gerelateerd

Delen