Wachtlijst voor Almeerse woonzorgcentra

ALMERE - Op dit moment is er heel veel vraag naar woningen in de Almeerse woonzorgcentra, waardoor er een wachtlijst is ontstaan.


In haar nieuwsbrief schrijft de Zorggroep Almere: ”Bij het KlantServicePunt van Zorggroep Almere komen dagelijks vele telefoontjes binnen, veelal van kinderen die hun vader of moeder willen laten verhuizen naar één van onze acht woonzorgcentra. Zorggroep Almere heeft in totaal nu de zorg voor circa 500 bewoners met verschillende indicaties. Dit zijn bijvoorbeeld indicaties op grond van dementie of lichamelijke klachten of een combinatie hiervan.
Een logische vraag is hoe lang het duurt voor iemand kan inhuizen bij ons. Dit is echter een vraag waar niet een pasklaar antwoord op is te geven, omdat dit erg fluctueert en afhankelijk is van meerdere factoren. Wij werken intensief en zeer goed samen met gemeente Almere en het Zorgkantoor om het aantal wachtenden zoveel mogelijk te beperken. Zo benutten wij regelmatig de mogelijkheid om een paar extra woningen beschikbaar te stellen voor kwetsbare ouderen die vanuit acute nood een ‘woning met zorg’ nodig hebben. Voor de langere termijn zijn wij met de gemeente en andere externe partijen in gesprek om extra woningen te realiseren waar ouderen in een beschermde omgeving kunnen wonen. Daar is gezien de groei van Almere en de vergrijzing ook echt behoefte aan. Zorggroep Almere blijft zich de komende jaren hiervoor sterk inzetten.”

Artikel geplaatst op: 05 februari 2018 - 11:53

Gerelateerd

Delen