Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Flevoziekenhuis pakt TV-probleem op

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – Uiterlijk in april krijgen patiënten in het Flevoziekenhuis weer de gelegenheid om televisie te kijken. Sinds oktober vorig jaar waren de tv-toestellen niet meer in gebruik omdat leverancier Patientline failliet ging. Patiënten zijn nu aangewezen op hun eigen smartphone, laptop en tablet.
TV-kijken in het ziekenhuisbed. In het Flevoziekenhuis is dat sinds oktober niet meer mogelijk. Er komt een alternatief. (Foto: Shutterstock)

“Mijn ex-man ligt in het ziekenhuis en kan nu geen tv kijken”, zegt een vrouw die liever niet met haar naam in de krant wil. “Net als veel ouderen heeft hij geen tablet of smartphone. De dagen in het ziekenhuis duren voor hem nu heel lang. Hij verveelt zich enorm.”
Woordvoerder David Luttik van het ziekenhuis kan zich dat voorstellen. Sinds 2 oktober is het niet meer mogelijk om op de verpleegafdelingen tv te kijken. “Toen ging de firma Patientline failliet. Met hun opvolger, New Patientline, konden we niet op dezelfde voorwaarden verder. Patiënten moeten daarom op een tablet, laptop of smartphone tv kijken en via hun eigen tv-abonnement inloggen. Ze mogen wel van ons wifi-netwerk gebruik maken.”
Volgens het ziekenhuis roept de nieuwe situatie wel wat vragen op bij patiënten. Zo'n 10 tot 15% van de patiënten zou gebruik hebben gemaakt van de diensten van Patientline. “Dat is relatief weinig”, stelt Luttik. Hij geeft aan dat het ziekenhuis op dit moment werkt aan een goed alternatief.
Gratis tablets in april

“Uiterlijk in april gaan we werken met tablets die we gratis gaan uitlenen. Daar zit een entertainment-app op. Met dat systeem kunnen patiënten via het abonnement van het ziekenhuis tv kijken, maar bijvoorbeeld ook radio luisteren of puzzels oplossen.”
De tablets zijn volgens Luttik ook eenvoudig in het gebruik. “Er komen maar twee knoppen op. Dus ook voor ouderen is dat eenvoudig te bedienen. We verwachten dat systeem in april aan te kunnen bieden, maar waarschijnlijk al iets eerder.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 10:15

Gerelateerd

Delen