Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Bedevaart naar Lourdes

ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de Franse bedevaartsplaats Lourdes. Het vertrek is in de voorjaarsvakantie, zaterdag 28 april.
Het verhaal gaat dat Maria in het Franse plaats Lourdes achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette verscheen en haar opdroeg om op die plaats een kapel te laten bouwen. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën. Volgens Marcel Cheuk Alam van de Bonifatiusparochie is Lourdes een plek van bezinning en samenzijn. “De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt daarom voor veel mensen als thuiskomen.”
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Cheuk Alam, 036-5343628. De achtdaagse pelgrimage kost 899 euro. Kinderen tot 11 jaar betalen 499 en jongeren tot en met 25 jaar 599 euro. Hierbij is alles inbegrepen. (Foto: Marcel Cheuk Alam)
Artikel geplaatst op: 14 februari 2018 - 09:14

Gerelateerd

Delen