Almeerse muzikanten winnen prijs voor Beste solist

ALMERE - De twee kornetspelers Alem Murguzovic (10) en Timo Meulmeester (13) hebben afgelopen zaterdag de prijs gewonnen voor Beste solist tijdens het 25e Brassband Schoonhoven Jeugdfestival. Ook het opleidingsorkest van Brassband Almere, waar Timo en Alem in spelen, viel in de prijzen.
Alem en Timo spelen kornet bij Brassband Almere. Ze vielen zaterdag in de prijzen tijdens Brass Band Schoonhoven Jeugdfestival. (Foto: aangeleverd)

Alem speelt bijna een jaar op kornet en durft al te soleren. Timo speelt al een aantal jaar kornet bij Brassband Almere. Samen speelden zij de echo van het orkest. Zij deden dit zo goed dat zij de solistenprijs wonnen.
Onder leiding van dirigent Rolf Hoogenberg hebben de C- en B-band van Brassband Almere zich goed ontwikkeld. De jury was zeer te spreken over het orkest als geheel. De jury: “Jullie klinken als een volwassen band! Erg leuk dat er aandacht is voor de allerkleinsten.”
Daarnaast kregen zowel Abel op de bügel als Sem met het slagwerk een compliment van de jury.
Het Brass Band Schoonhoven Jeugdfestival is een wedstrijd voor jeugd- en opleidingsorkesten. Er doen zestien verenigingen uit heel Nederland aan mee.
Artikel geplaatst op: 12 februari 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen