Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij

KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van de nummers 1 tot en met 31 van de gemeente te horen dat de laatste zeventig centimeter van hun achtertuin door verjaring hun eigendom is geworden.
Al sinds de oplevering in 1988 grenzen de tuinen van de woningen met de nummers 1 tot en met 31 aan de achterzijde aan een voetpad. De bewoners hebben hun schuttingen en heggen toen allemaal tegen de stoep geplaatst. Ze wisten niet dat hun tuin officieel tot 70 centimeter vóór de stoep loopt.
Begin vorig jaar sommeerde de gemeente de bewoners de tuinen in te korten omdat de Nuon bij leidingen moest zijn die onder de aangrenzende stoep liggen. Ze hadden daarvoor tot eind juli de tijd, zo was te lezen in een artikel in Almere DEZE WEEK. Daarop gingen de bewoners in verweer. Inmiddels is bekend dat het niet meer nodig is om de schuttingen te verwijderen omdat de zaak verjaard is.
Bewoner Jan Jaap van Dorsser: “De oplossing voor de kapotte leidingen onder de stoep kwam van Nuon, door het leggen van nieuwe leidingen iets verder van de schutting. Wel moeten ze nog om juridische redenen de oude leidingen verwijderen. Maar dat zal zeer voorzichtig en in overleg met ons gebeuren.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 13:12

Gerelateerd

Delen