Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij

KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van de nummers 1 tot en met 31 van de gemeente te horen dat de laatste zeventig centimeter van hun achtertuin door verjaring hun eigendom is geworden.
Al sinds de oplevering in 1988 grenzen de tuinen van de woningen met de nummers 1 tot en met 31 aan de achterzijde aan een voetpad. De bewoners hebben hun schuttingen en heggen toen allemaal tegen de stoep geplaatst. Ze wisten niet dat hun tuin officieel tot 70 centimeter vóór de stoep loopt.
Begin vorig jaar sommeerde de gemeente de bewoners de tuinen in te korten omdat de Nuon bij leidingen moest zijn die onder de aangrenzende stoep liggen. Ze hadden daarvoor tot eind juli de tijd, zo was te lezen in een artikel in Almere DEZE WEEK. Daarop gingen de bewoners in verweer. Inmiddels is bekend dat het niet meer nodig is om de schuttingen te verwijderen omdat de zaak verjaard is.
Bewoner Jan Jaap van Dorsser: “De oplossing voor de kapotte leidingen onder de stoep kwam van Nuon, door het leggen van nieuwe leidingen iets verder van de schutting. Wel moeten ze nog om juridische redenen de oude leidingen verwijderen. Maar dat zal zeer voorzichtig en in overleg met ons gebeuren.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 13:12

Gerelateerd

Delen