Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject

ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op Stadslandgoed de Kemphaan bij Almere. Op 9 februari 2018 kwam het goede nieuws van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat de aanvraag voor subsidie is goedgekeurd.

Eind 2016 is het plan ontstaan om een mountainbikeproject te ontwikkelen aan de oostkant van Almere. Het parkoers zou moeten lopen rondom het stadslandgoed de Kemphaan en over de naastgelegen voormalige vuilstort Braambergen. Een projectgroep, bestaande uit de terreinbeheerders Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg, en de sportief betrokken organisaties Sportbedrijf Almere, Tracks & Trails en de lokale wielervereniging FRTC Almere heeft het projectplan voor de realisatie ontwikkeld. In een latere fase is Reimert Bouw en Infrastructuur aangesloten.
Na de ontwikkeling van het plan en het vaststellen van de benodigde financiën, werd besloten om Europese subsidie aan te vragen.
MTB & More

Ten behoeve van het aanvragen van de subsidie werd de stichting MTB & More opgericht. De stichting heeft tevens de coördinerende rol bij verdere uitvoering. Onder begeleiding van medewerkers van de gemeente Almere is afgelopen oktober de subsidieaanvraag gedaan.
Co-financiers in het kader van de subsidieaanvraag zijn Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Daarnaast dragen de NV Afvalzorg en Reimert Bouw en Infrastructuur bij in de daadwerkelijke uitvoering. Tracks & Trails heeft de projectleiding bij de praktische uitvoering van het project.
Verbinden en verbeteren

Onderdeel van het project is tevens dat de bestaande parkoersen In het Kromslootpark en het Kotterbos van Staatsbosbeheer en het Beginbos van de gemeente Almere een kwaliteitsslag krijgen en via verbindingsroutes worden verbonden met het nieuwe parkoers.
Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Kemphaan zal een centrale plek in het parkoers krijgen als start en finishplaats. Planning is dat het parkoers in het najaar van 2018 beschikbaar is.
Artikel geplaatst op: 16 februari 2018 - 14:55

Gerelateerd

Delen