Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you

ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de coachingstrainingen voor vrijwillige coaches. Zo kunnen nieuwe coaches goed voorbereid beginnen aan een coachingstraject om leerlingen die de overstap maken van de basisschool naar het middelbaar onderwijs te begeleiden.
Coaches van Coach4you helpen leerlingen uit groep 8 die van de basisschool overstappen naar het voortgezet onderwijs bij allerlei ‘drempels’ die zij daarbij tegenkomen. (Foto: aangeleverd)

Coaches van Coach4you helpen leerlingen uit groep 8 die van de basisschool overstappen naar het voortgezet onderwijs bij allerlei ‘drempels’ die zij daarbij tegenkomen. Voor sommige leerlingen is het lastig om huiswerk te plannen, andere hebben moeite met het nieuwe schoolsysteem en werken met roosters of krijgen thuis niet de begeleiding die zij nodig hebben. Ook voor ouders kan de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs lastig zijn. Er wordt namelijk opeens een andere aanpak van de leerling en de ouders gevraagd.
De vraag naar begeleiding voor leerlingen neemt elk jaar toe en daarom is Coach4you nu al op zoek naar nieuwe begeleiders voor de nieuwe stroom leerlingen die in september naar het voortgezet onderwijs gaat. De vrijwillige coach begeleidt de leerling vanaf de start van het schooljaar tot ongeveer halverwege het tweede jaar van het voortgezet onderwijs. De coach spreekt één keer per week met de leerling af en samen kijken zij waar de leerling behoefte aan heeft. Hierbij worden ook de ouders betrokken, zodat zij ook met het nieuwe schoolsysteem leren omgaan en hun kind kunnen begeleiden waar nodig. Aanmelding van de leerlingen bij Coach4you gebeurt in overleg met de leerkracht van groep 8.
De trainingen voor Coach4you starten op korte termijn. Wie ook coach wil worden bij Coach4you en scholieren wil begeleiden, kan zich aanmelden bij Karolien Hollanders van de VMCA, k.hollanders@vmca.nl of bellen 036-5341404.
Artikel geplaatst op: 16 februari 2018 - 11:21

Gerelateerd

Delen