Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een Lichtjestocht in het Bos der Onverzettelijken vrijdag 16 februari, kwamen bezoekers onderweg een aantal verhalenvertellers tegen die een verhaal uit de oorlog vertelden.

Een door ruim 800 lichtjes gemarkeerde route door het bos herinnerde aan de Tweede Wereldoorlog. (Foto: Photoartcirefrin)


De stichting Bos der Onverzettelijken en Jeugdland-Stad organiseren jaarlijks een lichtjestocht voor kinderen van 8 tot 16 jaar en hun ouders/begeleiders. De tocht wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag in februari. Ruim achthonderd glazen potjes met kaarsjes verlichtten afgelopen vrijdag de wandelpaden in het bos om te herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. ‘Wij willen die verhalen en verhalen over de oorlog in de winter verder vertellen, omdat deze ook nu nog altijd actueel zijn. Onverdraagzaamheid, pesten, discriminatie, onderdrukking, vluchten zijn ook vandaag de dag nog steeds aan de gang’, aldus de organisatie.
Na afloop was er warme chocolademelk bij de vuurkorf.

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 12:36

Gerelateerd

Delen