Voorjaarsvakantie met Staatsbosbeheer

ALMERE – Staatsbosbeheer organiseert tijdens de voorjaarsvakantie vanaf 26 februari verschillende extra activiteiten.
Wandeling door het Almeerderhout

Wandel samen met de gids van Staatsbosbeheer door de bossen van het Almeerderhout. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme en bijzonderheden. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van Stadslandgoed de Kemphaan en de omliggende bossen, en natuurlijk over de dieren die hier leven zoals ree, vos, ijsvogel en verschillende soorten roofvogels. Ook de bever heeft hier zijn plek.
Bij terugkomst van de wandeling van ongeveer een uur, staat er een kop soep met brood klaar in het restaurant van het buitencentrum. Kosten: volwassenen 9,95 euro en kinderen 7 tot en met 12 jaar 7,50 euro.
Knutselen bij Staatsbosbeheer

Van 26 februari tot en met 2 maart kunnen kinderen elke middag tussen 13.30 en 15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een voorjaarsknutsel maken voor 3 euro. Maak de mooiste dingen van natuurlijke materialen.
Op stap met de boswachter

Struin mee door de natuur met de boswachter en ontdek de Almeerse Stadsbossen op donderdag 1 maart. Tijdens de tocht gaan we ontdekken waar de buizerd woont en ontdekken we hoe de bever zijn huis gemaakt heeft. Ook zullen we door de bossen struinen op zoek naar nog meer natuur en dierensporen. De tocht begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur rond buitencentrum Almeerderhout.
Kosten: 7,50 euro.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.hetknaagtinalmere.nl of mail almeerderhout@staatsbosbeheer.nl of bel 036-5384416.
Artikel geplaatst op: 20 februari 2018 - 12:56

Gerelateerd

Delen