Ga erop uit in de voorjaarsvakantie met Stad & Natuur

ALMERE – De voorjaarsvakantie is dé tijd om naar buiten te gaan. Kom in de vakantie naar De Kemphaan voor de Baron Vos-speurtocht, of luister naar de schapenpraatjes in het Vroege Vogelbos. De vakantie wordt afgesloten met een Klokhuislab in het Klokhuis.
Doe de speurtocht, leer alles over de dieren op De Kemphaan en kraak de code voor de schat in de voorjaarsvakantie. (Foto: aangeleverd)

Baron Vos is weer neergestreken op De Kemphaan. Hij zit er zelf warmpjes in zijn luxe ingerichte hol deze winter. Maar wat doen de dieren uit het bos eigenlijk deze winter? Kunnen zij nog eten vinden in het bos of kiezen zij er voor om een winterslaap te houden?
Doe de speurtocht, leer alles over de dieren op De Kemphaan en kraak de code voor de schat. De speurtocht is online te koop via www.stadennatuur.nl voor 1 euro. De speurtocht is op eigen gelegenheid te doen.
Daarnaast kunnen de kinderen in het gebouw van Stad & Natuur op stadslandgoed De Kemphaan gluren naar de vogels voor het raam en een pindasnoerrijgen. In de voorjaarsvakantie op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur.
Schapenpraatjes bij de schaapskooi

De 'lammetjesboom' is in volle gang. Bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos aan de Muiderweg 8 in Almere Haven vertelt de dierverzorger zondag 25 februari om 14.00 uur en dinsdag 27 februari om 15.30 uur over de ooien en de lammetjes in de schaapskooi.
Klokhuislab: chemische reacties

Zondag 4 maart sluit Stad & Natuur de vakantie af met het Klokhuislab, dit keer voor kinderen van 7-12 jaar. Alles om ons heen is opgebouwd uit atomen en moleculen. Deze workshop staat vol van experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van 1 atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Het Klokhuis is te vinden aan het Dettifosspad 8 in Almere Poort.
Meer informatie over de activiteiten of reserveren voor het Klokhuislab? Ga naar www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 20 februari 2018 - 13:02

Gerelateerd

Delen