Kanjer Wens Dag Boudewijn

ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen onverwacht door de politie opgehaald samen met zijn vader en moeder, én politievlogger Jan-Willem. De Stichting Kanjer Wens vervult wensen van ernstig zieke kinderen. Boudewijn, die dolgraag bij de politie wil, kreeg de dag van zijn leven.

Boudewijn (r) kon uiteindelijk de boef in de boeien slaan. (foto: www.pkphoto.nl)


De politie bleek op zoek te zijn naar hulp-agenten, want er was die dag een tekort. Boudewijn had al snel door dat deze groep mensen voor hem kwam, dus hij wilde wel mee om te helpen.
Zijn broer Vincent werd in zijn klas ook overvallen. In de gymzaal kregen beiden een politiepak aan.
In een politieauto werden Boudewijn en Vincent, met prio 2, dus over de busbaan, naar het stadhuis gereden. Daar wachtte burgemeester Weerwind en politiechef Famke van Spaendonk hen op. Boudewijn en Vincent moesten een eed afleggen voordat ze mochten gaan helpen, want politieagent word je natuurlijk niet zomaar! Ze moesten beloven dat ze de stad veilig zouden houden. Beiden hebben daar maar volmondig ‘ja’ op gezegd.
Na dit officiële moment bracht de politie hen naar het politiebureau. Boudewijn kreeg de kans om te ervaren hoe dat is, motorpolitie te zijn. Hij mocht gaan zitten op de motor die op de binnenplaats stond.

Oorkonde

Na de lunch was er een rondleiding door het politiebureau. Toen kwam er een melding van een inbraak binnen. Er was een boef ontsnapt. Met prio 1, zwaailichten en sirene, ging Boudewijn op zoek naar de boef. Gelukkig vond Boudewijn de boef, riep op z’n hardst “staan blijven!” en sloeg hem in de boeien. Terug op het politiebureau werd de boef door Boudewijn achter de tralies gezet. Gelukkig, die kan niet meer inbreken. Politiechef Famke van Spaendonk hoorde van de dappere daden van Boudewijn en Vincent en beloonde de jongens met een mooie oorkonde.
Bij het politiebureau stond een Porsche 911 klaar, maar omdat Boudewijn erg moe was na alle ondernemingen, mocht Vincent in de Porsche meerijden naar huis. Daar heeft Boudewijn even geslapen, om daarna ging met de Porsche naar restaurant Atlantis. De grote broer en zus van Vincent en Boudewijn waren daar ook om met z’n allen de Kanjer Wens Dag van Boudewijn af te sluiten.
De film over de Kanjer Wensdag is te zien op Youtube onder ‘politievlogger Jan Willem’.

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 08:12

Gerelateerd

Delen