Ontdek welke dieren er ’s nachts in de tuin scharrelen

ALMERE – Wie benieuwd is welke dieren er ’s nachts in de tuin rondscharrelen, kan zich opgeven voor een onderzoek naar het gebruik van tuinen door met name de vos en andere roofdieren. Dit onderzoek van Landschapsbeheer Flevoland was de afgelopen jaren een succes in Lelystad. Daarom wordt het nu uitgebreid naar Almere.
Deze vos werd met de wildcamera vastgelegd in een tuin in Lelystad. (Foto: aangeleverd)

Een groot deel van het stadsoppervlak bestaat uit tuinen. Door te onderzoeken wat daarin allemaal rondscharrelt, ontstaat een goed beeld van welke (zoog)dieren er bijvoorbeeld in de stad leven. Met behulp van wildcamera’s is dit onderzoek tegenwoordig makkelijk uit te voeren.
Almeerders kunnen aangeven mee te willen doen met hun tuin. Eén of twee weken wordt er dan door Landschapsbeheer een wildcamera geplaatst in de tuin, waarna de beelden worden uitgelezen. Waarnemingen van zoogdieren worden per tuin genoteerd in www.waarneming.nl, zodat deze data bij kunnen dragen aan het in kaart brengen van bijzondere natuur in Almere. Op verzoek van de gemeente streeft Landschapsbeheer Flevoland naar een spreiding van de camera’s over heel Almere.
Aanmelden kan via: flevoland@landschapsbeheer.net. Meer informatie: www.landschapsbeheerflevoland.nl
Artikel geplaatst op: 20 februari 2018 - 15:11

Gerelateerd

Delen