Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders
Almeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk

OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig Almeerders bijeen waaronder Growing Green City spelddragers, vertegenwoordigers van natuurorganisaties en maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers om onder het genot van een ontbijt te praten over groene participatie in de wijk.
De Floriade Breakfast Club is bedoeld om de verbinding tussen de Floriade als internationaal evenement en de groene groei van Almere te leggen. (Foto: aangeleverd)

Met als doel het aangaan van nieuwe projecten, verbindingen of samenwerkingen waarmee Almere als groene en gezonde stad versterkt kan worden. En met de Floriade in 2022 als hoogtepunt.
Liesbeth Bronkhorst, directeur/bestuurder van Stad & Natuur Almere, lichtte toe hoe haar organisatie jong en oud betrekt bij de Almeerse groene en blauwe buitenruimte. Magda van der Wees, adviseur vrijwillige inzet bij VMCA, gaf een presentatie over trends en ontwikkelingen in mantelzorg en vrijwilligerswerk 2017.
Na de presentaties ontstonden tijdens de workshops geanimeerde gesprekken over uiteenlopende ‘groene’ onderwerpen zoals kennisoverdracht over het opzetten en beheren van moestuinen, het werven van bestuurders voor groene organisaties en onderlinge uitwisseling van vrijwilligers tussen Floriade en andere groene organisaties in Almere.
Floriade katalysator 'groene groei'

De Floriade Breakfast Club is een beproefd concept geworden: om bekenden te weerzien, nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en in een goed gesprek te ontdekken hoe een plus gezet kan worden op het eigen project of hoe samen nieuwe initiatieven ontstaan.
Yoël Schuller van Floriade Almere 2022 B.V.: “De Floriade Breakfast Club is bedoeld om de verbinding tussen de Floriade als internationaal evenement en de groene groei van Almere te leggen. Het is fantastisch om in de praktijk te ervaren dat de Floriade Breakfast Club door de organisaties in de stad geadopteerd wordt.”
Buurten bij de Floriade

Wie meer wil weten over de Floriade is welkom in het Floriade-paviljoen op elke eerste woensdag van de maand tussen 16.00 en 19.00 uur. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 maart.
Artikel geplaatst op: 21 februari 2018 - 17:03

Gerelateerd

Delen