Teveel fijnstof sluit beoogde plek bij A6 uit
De Meergronden mag nieuwbouw of verbouw plegen

Door Robert Mienstra
HAVEN – Het gebouw van openbare scholengemeenschap De Meergronden is aan nieuwbouw of vernieuwbouw toe. Daar is ook budget voor beschikbaar. Op de Politieke Markt bleek onlangs dat de school recht heeft op 1.950 euro per vierkante meter. Met het uiteindelijke bedrag kan de school verbouwen of zelfs nieuwbouw plegen.
Voor nieuwbouw van De Meergronden is budget beschikbaar. (Foto: Almere DEZE WEEK)

De school had al een locatie op het oog voor nieuwbouw. Dat was op De Steiger, achter de Praxis in Haven nabij de A6 en het gedeelte van de Floriade dat ook Haven raakt. Naar verluid is die die locatie voor nieuwbouw niet geschikt omdat er voor een schoolgebouw te veel fijnstof op de plek is. Een woordvoerder van De Meergronden meldt dat die plek inderdaad genoemd is, maar dat het nog wel zeven jaar zou kunnen duren voordat er nieuwbouw gepleegd gaat worden.
De Meergronden heeft recht op de 1.950 euro per vierkante meter omdat de school al veertig jaar in Haven staat. Ook scholengemeenschap Helen Parkhurst werd op de Politieke Markt genoemd als school waar het nodige aan vertimmerd moet worden. De school is populair en het grote aantal leerlingen trekt een zware wissel op het markante gebouw in Parkwijk.
De Almeerse Scholen Groep (ASG) laat via haar woordvoerder Sandra Linthorst weten dat De Meergronden zeker toe is aan vervanging en dat de ASG graag een nieuw perspectief wil voor de school. “De ASG is al een tijd bezig bij de gemeente om dat nieuwe perspectief op de kaart te krijgen. We hebben al een paar keer bij de gemeente ‘aangebeld’, maar tot nu toe zijn we niet verder gekomen”, zegt Linthorst.
De gemeente Almere heeft tot nu toe niet gereageerd op vragen van deze krant over de Meergronden.
Artikel geplaatst op: 21 februari 2018 - 11:06

Gerelateerd

Delen