Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een aantal Almeerse wijken incidenten tijdens de jaarwisseling konden melden via de wijk-WhatsAppgroep. Woordvoerder Hans Meuleman laat weten dat de politie erg enthousiast is over de samenwerking met de WhatsApp-deelnemers. “De deelnemers zijn erg betrokken bij de veiligheid in Almere”, aldus Meuleman.
(Foto: Shutterstock)

De bewoners van de wijken Muziekwijk-Zuid, Tussen de Vaarten, Stripheldenbuurt, Molenbuurt en Eilandenbuurt konden tijdens de jaarwisseling incidenten melden via de wijkgroepen. De coördinatoren van deze groepen WhatsAppten de meldingen rechtstreeks door naar de politie via een speciaal nummer. Het WhatsAppen startte later dan gepland. “Whatsapp had een landelijke storing, die om 23.00 uur gelukkig was verholpen."
6 meldingen

De 4.000 deelnemers brachten uiteindelijk zes meldingen op. “Er kwamen vier meldingen uit Stad-Haven en twee uit Buiten-Hout. Zo was er een melding van een verdachte situatie. Een mogelijke inbraak. Dit bleek gelukkig een harde vuurwerkklap. Verder was er een brandje gesticht in lege vuurwerkdozen. Bij aankomst van de politie bleek dit al geblust door bewoners.”
In alle gevallen hebben de meldingen geleid tot een inzet of advies, afhandeling en terugmelding aan de beheerder. Het heeft niet geleid tot een aanhouding of bekeuring omdat de situatie zich niet meer voordeed, er geen sprake was van een strafbaar feit of personen werden aangetroffen.
De politie weet nog niet of de pilot een vervolg krijgt. “Met de opgedane ervaringen en opmerkingen van de beheerders bekijken we of dit project tijdens de komende jaarwisselingen structureel wordt ingezet en wordt uitgebreid over een groter gebied.”
Artikel geplaatst op: 22 februari 2018 - 13:53

Gerelateerd

Delen