Expertisecentrum Vrijwillige Inzet feestelijk geopend

ALMERE – Het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet van de VMCA werd vorige week op een interactieve en feestelijke manier geopend. Het Expertisecentrum komt voort uit het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de VMCA. Met een gerichte inzet van ervaring en expertise zal het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet zich nog meer gaan richten op het versterken van het vrijwilligerswerk.
Organisaties, verenigingen en vrijwilligers kunnen bij het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet terecht voor informatie en advies. (Foto: aangeleverd)

Het versterken van vrijwilligerswerk wordt gedaan door het overdragen van kennis, het bevorderen van vrijwilligerswerk door specifieke groepen en het stimuleren van verbinding en ontmoeting tussen organisaties en bewonersinitiatieven. De nadruk komt nog meer te liggen op de samenwerking tussen partijen.
Vrijwilligerswerk, vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken veranderen voortdurend. “Vrijwilligerswerk is leuk, vrijwilligers doen vrijwilligerswerk omdat ze het leuk vinden”, aldus Hoogleraar Vrijwilligersmanagement Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit tijdens zijn lezing. “Vrijwilligers leiden allemaal aan een zelfde ziekte, ze hebben het gen van ‘geen nee kunnen zeggen’. Daarom zullen we er in Almere samen aan werken om het vrijwilligerswerk leuk te houden én leuk te maken voor iedereen die zich vrijwillig wil inzetten. “Iedereen die graag iets voor een ander doet stopt daar energie in en die energie moeten we met zijn allen optimaal inzetten”.
Organisaties, verenigingen en vrijwilligers kunnen bij het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet terecht voor informatie en advies, daarnaast brengt het expertisecentrum hen met elkaar in contact zodat ze van elkaar kunnen leren. Via www.vrijwilligersacademie-almere.nl worden workshops en trainingen voor vrijwilligers en organisaties aangeboden. Ook mensen die het moeilijk vinden om vrijwilligerswerk te doen of te vinden, kunnen hier verder geholpen worden met trainingen, cursussen en gericht zoeken. Meer informatie: www.vmca.nl/vrijwilligers.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2018 - 11:46

Gerelateerd

Delen