Almeerse jeugd leert muziek maken

ALMERE – Alle leerlingen van de groepen 5 van basisscholen De Buitenburcht en De Polygoon kregen de afgelopen vier weken muziekles. Deze lessen werden vorige week afgesloten met een echt concert waarbij de leerlingen samenspeelden met Brassband Almere.
De leerlingen kregen vier weken muziekles en deze lessen werden afgesloten met een heus concert. (Foto: aangeleverd)

De leerlingen kregen les via de methode ‘Mijn Eerste Concert’ (MEC). Brassband Almere werkte hieraan mee omdat de band het bijzonder leuk vindt om te zien hoeveel de kinderen in vier weken tijd leren. Bovendien is de dirigent van Brassband Almere, Rolf Hoogenberg, ontwikkelaar van het MEC-project.
De leerlingen konden na een introductieles proberen geluid te krijgen uit verschillende instrumenten zoals slagwerk, klarinet en cornet. Na de keuze voor een instrument kregen de leerlingen les van professionele muzikanten, waaronder Piotr Majoor die ook de leden van Brassband Almere op hoog koper lesgeeft.
Tijdens het concert mocht zelfs een aantal leerlingen proberen of ze ook het orkest konden dirigeren. Zo kregen ze het zomaar voor elkaar dat het orkest sneller of langzamer en harder of zachter ging spelen. “Het is bijzonder om te zien hoe snel kinderen een instrument leren bespelen en samen echt muziek kunnen maken”, aldus de organisatie. Binnenkort gaat het MEC-project op basisschool De Dukdalf van start.
Iedereen die het leuk lijkt om een koperen blaasinstrument te bespelen kan zich aanmelden bij Brassband Almere. Ook slagwerkers zijn zeer welkom. Aanmelden via info@brassbandalmere.nl of: www.brassbandalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2018 - 11:26

Gerelateerd

Delen