Training voor kinderen van verslaafde ouders

ALMERE - Voor kinderen van ouders met een verslaving of psychiatrische problemen start op 9 april de KOPP/KVO-training van Tactus Verslavingszorg en VMCA. Kinderen kunnen hier praten over hun situatie thuis.

Kinderen die opgroeien met een vader en/of moeder met een verslaving komen thuis vaak in aanraking met stresssituaties. Ellen Vos van Tactus: “Het is niet altijd makkelijk voor hen om hier met een ander over te praten, omdat zij vaak denken de enige te zijn of omdat zij zich schamen.” Tijdens de KOPP/KVO training leren kinderen dat er meer kinderen zijn met eenzelfde thuissituatie en kunnen zij daar met elkaar over praten.
De training is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een vader en/of moeder met psychische problemen en/of een verslaving. Er zijn 8 bijeenkomsten van anderhalf uur op 9, 16 april, 7, 14, 28 mei en 4, 11, 18 juni. Elke bijeenkomst staat er een thema centraal. Voorafgaand aan de training op 3 april is er een bijeenkomst voor de ouders en/of verzorgers. Tijdens deze bijeenkomst worden ouders en verzorgers geïnformeerd over de inhoud van de training en kunnen zij vragen stellen.
De training vindt plaats bij VMCA aan de Wagenmakerbaan 43. Aanmelden kan via talknjoy@flevoland.nl of jongemantelzorgers@vmca.nl.
Artikel geplaatst op: 14 maart 2018 - 16:16

Gerelateerd

Delen