Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Training voor kinderen van verslaafde ouders

ALMERE - Voor kinderen van ouders met een verslaving of psychiatrische problemen start op 9 april de KOPP/KVO-training van Tactus Verslavingszorg en VMCA. Kinderen kunnen hier praten over hun situatie thuis.

Kinderen die opgroeien met een vader en/of moeder met een verslaving komen thuis vaak in aanraking met stresssituaties. Ellen Vos van Tactus: “Het is niet altijd makkelijk voor hen om hier met een ander over te praten, omdat zij vaak denken de enige te zijn of omdat zij zich schamen.” Tijdens de KOPP/KVO training leren kinderen dat er meer kinderen zijn met eenzelfde thuissituatie en kunnen zij daar met elkaar over praten.
De training is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een vader en/of moeder met psychische problemen en/of een verslaving. Er zijn 8 bijeenkomsten van anderhalf uur op 9, 16 april, 7, 14, 28 mei en 4, 11, 18 juni. Elke bijeenkomst staat er een thema centraal. Voorafgaand aan de training op 3 april is er een bijeenkomst voor de ouders en/of verzorgers. Tijdens deze bijeenkomst worden ouders en verzorgers geïnformeerd over de inhoud van de training en kunnen zij vragen stellen.
De training vindt plaats bij VMCA aan de Wagenmakerbaan 43. Aanmelden kan via talknjoy@flevoland.nl of jongemantelzorgers@vmca.nl.
Artikel geplaatst op: 14 maart 2018 - 16:16

Gerelateerd

Delen