Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

'Overvallen door besluit gemeente'
Plotseling nieuwe locatie voor Run4Free

Door Wesley Verboom
ALMERE – Het is winterse namiddag en Jozef Bhageloe rijdt met zijn auto over de Hogering. Ter hoogte van manege Pampushout , bij de parkeerplaats aan de Botterweg, ziet hij plots een groot geel bord staan: ‘Parkeerplaats afgesloten per 1 maart 2018’.


Even schrikt Bhageloe, want dit is de locatie waar Run4Free zes jaar geleden de eerste training heeft gegeven. Samen met een drietal sportinstructeurs organiseert hij gratis bootcamp trainingen voor volwassenen vanaf 18 jaar. “Door het bericht ben ik overvallen, omdat we al sinds 2014 in gesprek zijn met de gemeente over de parkeerplaats. Alleen het werd steeds niet duidelijk wanneer die zou verdwijnen, we hebben zelfs voorgesteld om die parkeerplaats op te knappen”, vertelt Bhageloe.
Vingertje

De sportinstructeur van Run4Free wil echter niet met het opgeheven vingertje wijzen naar de gemeente Almere, waarmee hij diverse keren om tafel zat. “Het is jammer dat ze ons niet tijdig hebben geïnformeerd, zodat wij onze leden eerder hadden kunnen inlichten over het feit dat deze verzamellocatie niet meer bereikbaar is.” Nadat de Almeerder het bord ontdekte, schakelde hij direct. “Onze startlocatie voor de zaterdag is verplaatst naar het Homeruspad aan het Panpoespark in Poort”, aldus Bhageloe. De bevlogen sportinstructeur heeft meer mooi nieuws.

Ontwikkeling

Run4Free is door het Flevolandschap gevraagd om mee te denken over de ontwikkeling van het Panpoespark. “Sinds anderhalf jaar zijn we in gesprek om mee te denken over leuke en veilige fitnesstoestellen voor jong en oud in het nieuwe park.” Wanneer de toestellen gereed zijn weet Bhageloe nog niet. Wat hij wel weet zijn de exacte cijfers van de vereniging. “Meer dan zeshonderd Almeerders hebben bij ons gesport. Van achttien tot en met zeventig jaar, maar dat laatst is niet de gemiddelde leeftijd hoor”, glimlacht Bhageloe. “Die ligt op 38 (vrouwen) en 42 (mannen).” Meer informatie: www.run4free.nl
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 13:54

Gerelateerd

Delen