De Wegwijzer opent nieuwe lunchroom

INDISCHE BUURT – De Wegwijzer opent op vrijdag 23 maart een nieuwe lunchroom aan de Makassarweg 80. Met de lunchroom wil De Wegwijzer bewoners uit de buurt een warme omgeving bieden om even rustig te zitten, andere bewoners uit de buurt te ontmoeten, te genieten van een kop koffie of een lunch te gebruiken.

De lunchroom opent op 23 maart met een speciale lunchsessie waarbij kok Evert Beukens ondersteuning krijgt van chef-kok Tim van Kruining van Brasserie Bakboord.
De lunchroom maakt deel uit van het nieuwe missiecentrum van De Wegwijzer aan de Evenaar waar ook een boekwinkel, een DHL punt, een jongerencentrum en een Kinderopvang zijn gesitueerd. “Al langere tijd leefde bij ons het verlangen om een huiskamer voor de buurt te realiseren”, aldus Andre Meulmeester van De Wegwijzer. “Met de bouw van ons nieuwe centrum aan de Evenaar kunnen we die plannen nu realiseren. Omdat dit een maatschappelijke voorziening is werken we zo veel mogelijk met vrijwilligers, waarvan een aantal achterstand heeft tot de arbeidsmarkt. Zo werken we samen met Stichting Ontmoeting die werkt onder thuislozen en bieden we stageplekken aan leerlingen van Pro-Almere.”
Naast het verzorgen van lunches worden er in de keuken ook zo’n 50 maaltijden per week klaargemaakt voor mensen beneden de minima en verspreid in de wijk. “We vinden het een uitdaging om mensen weer tot bloei te laten komen. Daar zien we inmiddels een paar prachtige voorbeelden van.”
Meedoen aan de lunch op 23 maart kan van 11.30 tot 12.45 of van 13.30 tot 14.45 uur. De prijs voor drie gerechten inclusief twee consumpties is 10 euro, waarmee dit initiatief wordt ondersteund. Aanmelden: lunchroom@dewegwijzer-almere.nl.
Artikel geplaatst op: 14 maart 2018 - 11:01

Gerelateerd

Delen