Montessorischool gooit deuren open

RANDSTAD – ‘Iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk.’ Dat is het motto van de Montessorischool. Voor wie met eigen ogen wil zien wat dat precies inhoudt, zet Montessorischool Stad aan de Randstad 22-113B dinsdag 20 maart de deuren open tijdens de Montessoridag. Tussen 9.00 en 10.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om te kijken.
De rijk voorbereide omgeving van het montessorionderwijs zorgt er voor dat kinderen op een onderzoekende manier in aanraking komen met het dagelijks leven. (Foto: aangeleverd)

Bij het montessorionderwijs krijgt het kind de ruimte, werkt iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk en is er ‘vrijheid in gebondenheid’ in heterogene groepen. Dat zijn klassen met meerdere groepen bij elkaar.
Verantwoordelijke individuen

Het onderwijs op Montessorischool Stad is er op gericht om kinderen te laten groeien tot verantwoordelijke, zelfstandige en autonome individuen die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Dit is een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen van de leerkrachten. De rijk voorbereide omgeving zorgt er voor dat kinderen op een ontdekkende en onderzoekende manier in aanraking komen met de verschillende onderwerpen uit het dagelijks leven en de wereld. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen