Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Montessorischool gooit deuren open

RANDSTAD – ‘Iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk.’ Dat is het motto van de Montessorischool. Voor wie met eigen ogen wil zien wat dat precies inhoudt, zet Montessorischool Stad aan de Randstad 22-113B dinsdag 20 maart de deuren open tijdens de Montessoridag. Tussen 9.00 en 10.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om te kijken.
De rijk voorbereide omgeving van het montessorionderwijs zorgt er voor dat kinderen op een onderzoekende manier in aanraking komen met het dagelijks leven. (Foto: aangeleverd)

Bij het montessorionderwijs krijgt het kind de ruimte, werkt iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk en is er ‘vrijheid in gebondenheid’ in heterogene groepen. Dat zijn klassen met meerdere groepen bij elkaar.
Verantwoordelijke individuen

Het onderwijs op Montessorischool Stad is er op gericht om kinderen te laten groeien tot verantwoordelijke, zelfstandige en autonome individuen die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Dit is een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen van de leerkrachten. De rijk voorbereide omgeving zorgt er voor dat kinderen op een ontdekkende en onderzoekende manier in aanraking komen met de verschillende onderwerpen uit het dagelijks leven en de wereld. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen