Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Ruil een tuintegel voor een plant

ALMERE - Almeerders krijgen vanaf 24 maart tot en met 24 juni een gratis plant als ze een eigen tuintegel inleveren. De gemeente hoopt hiermee dat bewoners meer groen in hun tuin planten.
Door groenere (voor)tuinen is er meer ruimte voor vlinders, bijen en insecten, wordt er minder warmte in de stad vastgehouden door tegels en kan het regenwater gemakkelijker de bodem in.
De tegel kan ingeleverd worden bij de twee recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort of bij het Upcyclecentrum in Almere Haven. Daar krijgt iedereen vervolgens een voucher om gratis een mooie plant uit het bijen- en vlinderassortiment op te halen bij de Intratuin in Muziekwijk, bij Ranzijn in Buiten of Almeerplant, ook in Buiten. Almeerders die op de speciale openingsdag 24 maart na 11.00 uur in het Upcyclecentrum een tegel inleveren, krijgen meteen een plant van de Huyskweker mee om in de tuin te zetten.
Meer informatie: www.growinggreencities.nl
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 14:44

Gerelateerd

Delen