Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Wethouder krijgt 50e Humanitas Levensboek

STAD CENTRUM – Wethouder René Peeters heeft vrijdag 9 maart op het stadhuis het 50e Humanitas Levensboek in ontvangst genomen. In bijzijn van coördinator Veronica Stutvoet, Levensboek-vrijwilligers en de stadsmanager van Humanitas Almere Henriette van der Meij, werden drie Levensboeken, die tegelijkertijd klaar waren, aan hem voorgelegd.
V.l.n.r.: wethouder René Peeters, Henriette van der Meij, Veronica Stutvoet, Marjan van Doorn en de vrijwilligers Ellie Theunissen, Astrid Lievense en Ina van der Vaart. (Foto: Fred Rotgans)

Met een gastvrije ontvangst en oprechte belangstelling werden de vrijwilligers bevraagd over hoe de boeken tot stand komen. Veronica Stutvoet: “Na het kennismakingsgesprek met de coördinator volgt de koppeling van een vrijwilliger aan de hoofdpersoon, degene die het verhaal vertelt. De vrijwilliger tekent dat op. Er wordt opnameapparatuur gebruikt en daarna werkt de vrijwilliger het verhaal thuis uit om het de volgende keer bij de hoofdpersoon te laten lezen en zo mogelijk wijzigingen aan te brengen. Ook documenten en foto’s kunnen toegevoegd worden.”
Als het boek compleet is wordt het geredigeerd door een van de andere twaalf vrijwilligers. “Daarna gaat het boek ter perse en rolt er een heus boek uit met het levensverhaal van de hoofdpersoon. Deze bepaalt zelf hoeveel exemplaren er gedrukt worden. Met goedkeuring gaat er ook een exemplaar naar het Meertens instituut voor Nederlandse taal en cultuur en naar de bibliotheek. Het hele schrijf- en drukproces wordt door de vrijwilliger van A tot Z geregeld.”
De wethouder complimenteerde de vrijwilligers met hun inzet en dankte Veronica Stutvoet voor haar vrijwillige coördinatie voor Humanitas Levensboek. Zij heeft Levensboek in Almere op de kaart gezet. Na zes jaar draagt zij het stokje over aan Marjan van Doorn.
Belangstellenden voor een Levensboek kunnen contact opnemen met Marjan van Doorn via m.vandoorn@humanitas.nl
Artikel geplaatst op: 14 maart 2018 - 14:47

Gerelateerd

Delen