Wethouder krijgt 50e Humanitas Levensboek

STAD CENTRUM – Wethouder René Peeters heeft vrijdag 9 maart op het stadhuis het 50e Humanitas Levensboek in ontvangst genomen. In bijzijn van coördinator Veronica Stutvoet, Levensboek-vrijwilligers en de stadsmanager van Humanitas Almere Henriette van der Meij, werden drie Levensboeken, die tegelijkertijd klaar waren, aan hem voorgelegd.
V.l.n.r.: wethouder René Peeters, Henriette van der Meij, Veronica Stutvoet, Marjan van Doorn en de vrijwilligers Ellie Theunissen, Astrid Lievense en Ina van der Vaart. (Foto: Fred Rotgans)

Met een gastvrije ontvangst en oprechte belangstelling werden de vrijwilligers bevraagd over hoe de boeken tot stand komen. Veronica Stutvoet: “Na het kennismakingsgesprek met de coördinator volgt de koppeling van een vrijwilliger aan de hoofdpersoon, degene die het verhaal vertelt. De vrijwilliger tekent dat op. Er wordt opnameapparatuur gebruikt en daarna werkt de vrijwilliger het verhaal thuis uit om het de volgende keer bij de hoofdpersoon te laten lezen en zo mogelijk wijzigingen aan te brengen. Ook documenten en foto’s kunnen toegevoegd worden.”
Als het boek compleet is wordt het geredigeerd door een van de andere twaalf vrijwilligers. “Daarna gaat het boek ter perse en rolt er een heus boek uit met het levensverhaal van de hoofdpersoon. Deze bepaalt zelf hoeveel exemplaren er gedrukt worden. Met goedkeuring gaat er ook een exemplaar naar het Meertens instituut voor Nederlandse taal en cultuur en naar de bibliotheek. Het hele schrijf- en drukproces wordt door de vrijwilliger van A tot Z geregeld.”
De wethouder complimenteerde de vrijwilligers met hun inzet en dankte Veronica Stutvoet voor haar vrijwillige coördinatie voor Humanitas Levensboek. Zij heeft Levensboek in Almere op de kaart gezet. Na zes jaar draagt zij het stokje over aan Marjan van Doorn.
Belangstellenden voor een Levensboek kunnen contact opnemen met Marjan van Doorn via m.vandoorn@humanitas.nl
Artikel geplaatst op: 14 maart 2018 - 14:47

Gerelateerd

Delen