Buurtsoap De Wasserette terug in Haven

HAVEN CENTRUM – In Café Roest in gebouw Corrosia aan de Markt 43 is elke woensdagavond van 2 mei tot en met 6 juni een aflevering te zien van De Wasserette. Deze theatersoap over en voor Almere Haven wordt gemaakt door het Volksoperahuis in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film.
Naast het grote verhaal van De Wasserette en het leven van Koos en Yfon, heeft elke locatie een verhaallijn met eigen, lokale ontwikkelingen. (Foto: Marlise Steeman)

Het Volksoperahuis richt zich met De Wasserette op het bouwen van bruggen tussen mensen op lokaal niveau. In 2010 startte het eerste seizoen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord, maar inmiddels wordt de buurtsoap ook gespeeld in Amsterdam Molenwijk, Purmerend, Hoorn en Almere. Naast het grote verhaal van De Wasserette en het leven van Koos en Yfon, heeft elke locatie een verhaallijn met eigen, lokale ontwikkelingen. Er is ruimte en aandacht voor talent uit de buurt en lokale ondernemers kopen hun eigen live gespeelde reclamespot.
De schrijver en regisseur ontwikkelen de scripts na gesprekken met de coproducenten, in Almere is dat Corrosia, over wat er in de buurt speelt.
Dit seizoen

Het is een turbulent jaar geweest. Koos en Yfon combineerden de wasserette met het runnen van een Airbnb. Ze vinden het welletjes. Ze willen meer tijd besteden aan elkaar en hun vaste klanten. Bastaardhond Tarzan juicht dit ten zeerste toe; er zal weer plek zijn voor hem en zijn mand achter de warme wasmachine! Maar wat komt er terecht van alle plannen als de vader van Yfon niet meer voor zichzelf blijkt te kunnen zorgen?
Korting voor Havenaren

Op de woensdagen 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 juni om 20.30 uur in Café Roest. Kaarten kosten 4 euro per voorstelling, een strippenkaart voor alle afleveringen kost 20 euro. Voor inwoners van Almere Haven betalen 2,50 euro per aflevering of 12,50 euro voor een strippenkaart. Verkrijgbaar via www.corrosia.nl
Artikel geplaatst op: 16 april 2018 - 12:35

Gerelateerd

Delen