'Bright ideas hub' moet interesse wekken voor wetenschap en technologie

ALMERE – Shell en Stad&Natuur Almere bundelen hun krachten om basisschoolleerlingen uit de regio spelenderwijs te laten kennismaken met wetenschap en technologie. Vorige week woensdag vond de officiële opening van de ‘bright ideas hub’ plaats.
De officiële opening van de bright ideas hub werd gedaan door leerlingen van Playing for Success, Liesbeth Bronkhorst (directeur Stad & Natuur) en Anne Schreuder (MVO-manager Shell Nederland). (Foto: aangeleverd)

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisschoolonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de bright ideas challenge ontwikkeld. Deze challenge daagt bovenbouwleerlingen uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel.
Door deelname aan de challenge, bestaande uit een online lespakket en een klassenbezoek aan de hub, komen jongeren op een interactieve en onderzoekende manier in aanraking met wetenschap en technologie. Zo ontdekken ze dat zij zélf allerlei slimme ideeën kunnen bedenken die een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun toekomst en die van ons allemaal.
Scholen uit heel Nederland kunnen tot eind april deelnemen, vervolgens selecteert een jury van experts de drie beste landelijke ideeën en reikt in oktober de publieksprijs uit tijdens het Generation Discover Festival in Den Haag.
Bezoekers zijn welkom

Tot en met 20 april zullen bijna 700 leerlingen van basisscholen uit de regio een bezoek brengen aan de hub en Het Klokhuis. Nieuwsgierig naar deze futuristische dome? Tijdens schooltijd is de hub gereserveerd voor schoolklassen, maar daarbuiten zijn alle bezoekers welkom.
Inschrijven kan via brightideas.generationdiscover.nl.
Artikel geplaatst op: 16 april 2018 - 11:06

Gerelateerd

Delen