Ontsnap uit hackerroom in bibliotheek door 'computational thinking'

STAD CENTRUM – Wie foutloos de binaire puzzels oplost en alle routers en switches op de juiste manier koppelt, komt het snelst uit de nieuwe ‘hackerroom’ van de bibliotheek aan het Stadhuisplein. Vrijdag 18 mei opende burgemeester Weerwind de escaperoom, samen met groep 8 van basisschool de Heliotroop. Deze leerlingen namen de escaperoom als eersten in gebruik.
De hackerroom is te vinden op de vierde etage van de bibliotheek aan het Stadhuisplein. Deze speelt in op de (digitale) vaardigheden die je nodig hebt om het in de 21e eeuw te redden. (Foto: aangeleverd)

Adham Laamraoui van de bibliotheek: “Als ‘de nieuwe bibliotheek’ hebben wij een naam hoog te houden; vernieuwend zijn én blijven. We hebben oog voor wat er speelt in de maatschappij én de digitale wereld. Vooral die laatste versnelt ingrijpend. Met de hackerroom realiseerden wij een escaperoom die inspeelt op de (digitale) vaardigheden die je nodig hebt om het in de 21e eeuw te redden. Leuk en leerzaam voor educatieve doeleinden, maar ook als spannend tijdverdrijf voor bezoekers van de nieuwe bibliotheek.”
21e-eeuwse vaardigheden

Steeds meer zaken in deze maatschappij worden gedigitaliseerd. De meeste communicatie vindt plaats via de digitale snelweg. En dat vraagt om nieuwe informatie- en digitale vaardigheden. Om mee te kunnen in deze informatie- en kennismaatschappij is het nodig meer van technologie en programmeren te weten. Zo belangrijk als taal- en leesvaardigheid is om je succesvol voor te bewegen in de maatschappij, zo geldt dat binnenkort ook voor de ‘21e-eeuw-vaardigheden’.
Computational thinking

Computational thinking is een manier van creatief denken en het toepassen van technologie waarbij programmeermethoden de basis vormen voor het bedenken van oplossingen voor problemen. Met andere woorden: denk als een computer en gebruik je creativiteit om alledaagse problemen op te lossen.
Artikel geplaatst op: 19 mei 2018 - 11:10

Gerelateerd

Delen