AP/OPA: Vrijwilligers moeten betalen bij recyclingperrons

ALMERE - Waarom wordt het als bedrijfsactiviteit aangemerkt wanneer vrijwilligers namens burgers afval aanbieden bij de recyclingperrons? Dit wil politieke partij AP/OPA weten van het college van Burgemeester en wethouders.


Vrijwilligers helpen mensen die moeilijk ter been zijn bij het onderhoud aan huis en tuin en het afvoeren van afval. Hoe past het in de visie van het college op vrijwilligerswerk dat de vrijwilligers bij de perrons moeten betalen voor het aanbieden van tuinafval, omdat het bedrijfsmatige activiteiten zouden zijn?”, vraagt AP/OPA. De partij vindt dat de vrijwilligers ten onrechte als ondernemers worden aangemerkt.

 
Ondernemers


Sinds enige maanden heeft de gemeente ingevoerd dat ondernemers niet meer gratis mogen lossen op de recyclingperrons en het upcyclecentrum. In Almere mogen we ons gelukkig prijzen met vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het onderhoud aan huis en tuin. Wanneer dit vrijwilligerswerk bestaat uit het wegbrengen van afval naar de perrons voor mensen die dit zelf niet kunnen, moeten zij hiervoor betalen. AP/OPA vindt dat niet gepast.

Artikel geplaatst op: 15 mei 2018 - 13:43

Gerelateerd

Delen