Rugby Club Bulldogs tweede op NK jeugd

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Tijdens het traditionele Moederdagtoernooi, ook wel het officieuze Nederlands Kampioenschap genoemd, zijn de Benjamins van RC Bulldogs uit Almere knap tweede geworden.
De Benjamins van RC Bulldogs waren met de tweede plek ook winnaars. (Foto: Frank Eggermont)

De Almeerse Rugby spelers mochten tijdens de eerste poulewedstrijd direct aantreden tegen de winnaar van vorig jaar, de Haagsche Rugby Club. Na weken van voorbereiding hadden de Almeerders de kampioen van 2017 na een slopende rugbypartij, waarbij door beide partijen zeer aantrekkelijke rugby werd gespeeld, met 3-2 gewonnen.
Na mooie potten in de kwalificatie mochten de Bulldogs in de kwartfinale aantreden tegen E.Z.R.C. Oemoemenoe uit Middelburg. In de halve finale moesten de Almeerders aantreden tegen de eredivisieclub Het Gooi. Na een sudden death stonden de Almeerse Bulldogs in de finale. De eerste die zou gaan scoren in de verlenging mocht zich de winnaar noemen. Het werd een enorme strijd waarbij het alle kanten op kon gaan. De Bulldogs trokken helaas aan het kortste eind. Desondanks een hele knappe prestatie waarbij iedereen zich een terechte winnaar mag noemen.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2018 - 11:26

Gerelateerd

Delen