Hulp van bedrijven via Almeerse Uitdaging

ALMERE - De Almeerse Uitdaging is een aantal maanden van start en boekt haar eerste successen. De Almeerse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen.
Er werd een topavond beleefd bij Vis à Vis via de Almeerse Uitdaging. (Foto: Anna van Kooij)

Er zijn nu al via het VoedselLoket Almere (VLA), het Leger des Heils en Kwintes meer dan honderd van de vierhonderd entreekaarten gebruikt die door Vis à Vis zijn aangeboden voor hun voorstellingen inclusief diner (gerealiseerd door Voiceworks). Meer dan honderd mensen die anders niet in de mogelijkheid waren geweest, hebben nu een mooie avond gehad.
De afgelopen periode zijn er veel meer mensen geholpen. Henk Hovis, de man achter Computerhelpdesk Almere, is blij met de beeldschermen, toetsenborden en muizen die de SFB beschikbaar stelde. “Computerhelpdesk Almere is er om alle mensen, overwegend ouderen, te helpen met soft- en hardwareproblemen van voornamelijk laptops, tablets en smartphones”, vertelt Hovis. “Ook trachten wij bij ons ingeleverde computers geschikt te maken om nog enkele jaren trouw bewoners te dienen die een smalle beurs hebben. De afgelopen jaren zijn we via wijkteams succesvol gebleken. Wij hebben inmiddels op vijf locaties in Almere spreekuren. We doen dit werk belangeloos en dus ook gratis.”
Maatschappelijk

Maar ook Parkhuys, Playing for Succes, Poort Sociaal, Stichting De Speelwildernis en JINC zijn de afgelopen periode geholpen door bedrijven uit het Netwerk van de Almeerse Uitdaging. De Almeerse Uitdaging is altijd op zoek naar maatschappelijke organisaties die zich inzetten om het leefklimaat van de inwoners in Almere te verbeteren. De Almeerse Uitdaging wil graag helpen hun vragen op te lossen via de bedrijven die maatschappelijk betrokken willen ondernemen.
Herbert Prins, de manager van de Almeerse Uitdaging, maakt zich er hard voor dat er zoveel mogelijk bedrijven aansluiten bij het netwerk van de Almeerse Uitdaging en ziet het liefst zoveel mogelijk vragen binnen komen van de verschillende stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven, “zodat de Almeerse Uitdaging Almere een stukje mooier kan maken voor iedereen.”
Artikel geplaatst op: 20 mei 2018 - 15:56

Gerelateerd

Delen