AD: 'gevangenis Almere gaat dicht'

DE VAART - Volgens het AD heeft het kabinet vergaande plannen om vier gevangenissen te sluiten. Ook de gevangenis in Almere zou de deuren moeten sluiten. Het voorgenomen besluit ligt politiek enorm gevoelig, omdat het onvermijdelijk banen op het spel zet.

Foto: aangeleverd

Een paar jaar geleden was ook al sprake van een sluiting van de Almeerse Penitentiaire Inrichting (PI) maar die plannen werden toen stopgezet. Het besluit ligt politiek zeer gevoelig omdat er veel banen mee gemoeid zijn. Naast de Almeerse PI zouden ook Zoetermeer, Zeiset en Zwaag de deuren moeten sluiten. 

Het AD haalt ingewijden aan die stellen dat de keuze op deze vier gevangenissen mede is bepaald om gevangenissen buiten de Randstad te ontzien. De gedachte is dat het voor personeel daar moeilijker is om ander werk te vinden. Het ministerie wil aan het AD nog niet bevestigen dat vier gevangenissen moeten sluiten. ,,Het besluit is nog niet genomen’’, zegt een woordvoerster tegen de krant. Dekker laat verder weten dat hij de Tweede Kamer nog voor het zomerreces, dat over drie weken begint, gaat informeren over zijn plannen.


Afwachten

Woordvoerder Jelika Thomas van de gevangenis kan nog niet veel zeggen over de berichtgeving in het AD. "Het besluit is nog niet officieel, tot die tijd kunnen we er ons ook niet over uitlaten. Waarschijnlijk komt er nog voor het zomerreces meer duidelijkheid."

Artikel geplaatst op: 20 juni 2018 - 08:00

Gerelateerd

Delen