Ex-wethouder René Peeters voorzitter Humanitas

ALMERE – Voormalig wethouder René Peeters (D66) is voorzitter geworden van het hoofdbestuur van welzijnsorganisatie Humanitas. Ook is hij als zzp'er voor zichzelf begonnen. Hij is het adviesbureau Opmaat en Groei gestart.

René Peeters (Archieffoto: Fred Rotgans)


Peeters was van 2010 tot 2018 onder meer wethouder van sport en onderwijs. Nu heeft hij het adviesbureau Opmaat en Groei, dat zich richt op (passend) onderwijs, jeugd(zorg), kinderopvang en alles wat deze domeinen met elkaar verbindt. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Opvoeden.nl, bestuursvoorzitter van GGD Flevoland en lid van de raad van advies van de landelijke onderwijsinspectie.

Humanitas


Op 22 juni is René Peeters benoemd tot voorzitter van het hoofdbestuur van Humanitas. De voormalig wethouder kent Humanitas goed, omdat hij als wethouder met Humanitas Almere heeft samengewerkt. Hij onderschrijft het belang van Humanitas in de samenleving. "In een maatschappij die mensen soms uitsluit door achtergrond, opleiding, ouderdom of geldgebrek is Humanitas onmisbaar", aldus Peeters. "Door de decentralisaties in het sociaal domein doen zich nieuwe mogelijkheden voor om mensen te ondersteunen bij het realiseren van een menswaardig bestaan. Daar zet ik me als bestuursvoorzitter van Humanitas de komende jaren graag voor in."

Artikel geplaatst op: 28 juni 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen